Trabzon'un geçmişte aldığı büyük misyonu, ülkemizin her noktasında hissedilmektedir.

Bu kesin öz değerlendirme, tartışma dışı olurken, İstanbul'un fethinin, Trabzon fetih edilmeden bir anlam ifade etmez düşüncesiyle de Fatih Sultan Mehmet, Trabzon'un önemini ortaya koyarak fethi tamamlamıştı.

Ve dahası, her ilklerin ilk başında görülen Trabzon, yaşanılırlığa gölge düşüren her olumsuz tavrın da acımasız karşısında yerini almıştır.

Trabzon'un gerçek ifadelerle önemi, siyasetin de üzerinde görülmekte olduğundan, bu manada da daima büyük roller üstlenmiştir bu kadim şehir.

Gelinen son durum ise maalesef Trabzon'u derinden etkilemektedir. Neden ve ne içinlerin tehlike sinyaline dahil olduğundan, artık Trabzon'u büyük tehlikeler beklediğini açık söylemek durumundayız.

Siyasetin de üzerinde olan bu tehlikeyi mutlaka ve mutlaka ortadan kaldırmak gerekmektedir.

Bu tehlikeyi görmezlikten gelmek, önlemini almayan yetkililerin, oluşan ve oluşmaya çok açık tehlikenin ta içinde kendilerini bulacaklardır.

Bu tehlike, Trabzon'a getirilen/getirtilen göçmen-sığınmacı adı altındaki, Afganlı ve Suriyelilerdir.

Her türlü ortamın sağlandığı binlerce Afganlı ve Suriyeli Trabzon'un dört bir tarafına dağıtılarak büyük tehlikeyi ortaya koymuşlardır.

Yine her türlü imkân sağlanan sığınmacı, mülteci adı altındaki yabancılar, süratle çoğalmakta ve nüfuslarını daha fazla bilinçli artırmaktadırlar.

Ülkeyi yöneten, siyasi oluşumun düz mantık ile duygusal baktığı bu durum, mantığın kabul edemeyeceği bir durumdur.

Hal böyle iken, Trabzon'un yerelde ve genelde yöneticileri oluşmaya başlayan bu tehlikeyi daha büyük boyutlara taşınmadan, Trabzon'a getirtilen Trabzon'a gelen tüm Afganlı ve Suriyelilerin ülkelerine acilen gönderilmesi gerekmektedir.