Lider Trabzonspor kaldığı yerden devam etti.

Karşılaşmanın başlamasıyla marşa basan bordo-mavililer maç sonuna kadar gaza bastı.

Oyun içinde özellikle Nwakaeme gelişiyle hücum hattını güçlendirmesine, pozisyon üretmesine rağmen gol yollarında beceriksiz kaldı. 23.dakika da Nwakeeme klasik pasıyla topu filelerle buluşturan Cornelius 10.golünü buldu. Golden sonra da durmayan Trabzonspor 2.gol için tüm yolları zorlasa da maalesef 2.golü bulamadı. Hal bu ki golü bulsa stressiz ve daha rahat oynayacağı karşılaşmayı bir nebze de olsa sıkıntı yaşadı. Teknik direktör Avcı bana göre değişiklikleri daha erken yapabilseydi sonuç daha farklı olabilirdi. Vitor Hugo ve Edgar Ie’den yoksun olan bordo-mavililer eksikliklerini hissettirmemek için iyi mücadele sergiledi.

Rakibe göre çok üstün bir futbol sergilenmese de lider takım gibi oynayarak skoru koruyarak sahadan galip ayrılmayı bildi. Haftanın ilk maçı olduğu için Trabzonspor’un yenilmesini bekleyenler hüsrana uğradı diyebilirim. Rakibin eksikleri olmasına rağmen Malatya’da Trabzonspor karşı çok iyi mücadele örneği gösterdi.

Aldığı galibiyetle puanını 49 çıkartan lider Trabzonspor haftayı karlı kapatan taraf olurken emin adımlarla yoluna devam etti. Kalın sağlıcakla...