Talip olmak ile sahip olmak arasında gerçekten ince bir çizgi vardır. Kimi takımlar istediği hedeflere talip olurken hedefte tökezleme oldu mu motivasyonunu kolay kaybeder. Ama Trabzonsporumuz öyle mi ? Talip olurken sahip olmanın kıymetini de çok iyi anlar.

Değerli futbolseverler gerçekten takımımızı çok özlemişiz. Geçen sene mutlu hedef ile kapattığımız  sezonu, Süper Kupa ile açmak niyetindeydik. Rakip Sivasspor da geçen senenin flaş takımı. Türkiye Kupası’nı kazanarak sürpriz yapmıştı. Yine bir sürprizi gerçekleştirme hedefindeydi fakat Karadeniz’in Fırtınası bu sürprize izin vermedi.

Ben ilk resmi maç olması nedeni ile takımımızı uzun süre iyi gözlemledim. Bu sene çok daha güçlü yanlarımız var. Cornelius geçen sene nasıl ki başarılı performansını gösterdiyse yine kaldığı yerden devam ediyor. Daha olgun, daha dinamik ve daha da güçlü fizik yapısı ile rakip takımlar için büyük handikap olacak. Visca’nın yapmış olduğu 2 asistlik katkı ve Cornelius’un maçta 2 gol atıp güzel kesitler sunması rakibin dengesini bozdu.

 Sol bek Eren’in geçen sene kanayan yaramız olan mevkideki başarılı oyunu, Trezeguet’in çok istekli oynaması kanatlarımızın büyük oranda işlemesine sebep oluyor. Larsen’in dengeli bir sağ bek olarak hem hücum hem de savunma görevini başarıyla müdafa edip gol atması sanki uzun yıllardır bu takımda oynuyor hissini bizlere yaşattı. Abdullah Hoca’nın hem ligi hem de Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek yapmış olduğu yerinde ve verimli değişiklikler ve akabinde gelen Bakasetas’ın penaltı golü ile hem kupayı kazandık hem de lige keyifle girdik.

Ligimiz artık başlıyor. Abdullah Hocamızı bu sene çok daha zorlu periyotlar bekliyor. Herkesin derdi lideri devirmek. Liderin keyfi ise kupa ile açtığı sezonu kupa ile bitirmek.

Maçın Adamı: Visca- Cornelius