Sahasındaki ilk maçı 2-1 kaybeden Trabzonspor, rövanş için Roma’ya gitti. İlk karşılaşmada yenilmesine rağmen rakibine göre üstün olan taraf Trabzonspor’du.

Rövanş karşılaşmasında bambaşka bir Roma takımını izledik. Oyuna tutuk başlayan bordo-mavililer oyunda varlık gösteremedi.

Roma takımı maçı istediği gibi şekillendirirken bordo-mavililer seyretmekle yetindi. Pas trafiğini gerçekleştiremeyen Trabzonspor, gol yollarında oldukça etkisizdi. Rakip kolay bir şekilde pozisyona girmeyi başarırken, bordo mavili futbolcular ise bu konuda vasatı aşamadı. Trabzonspor’un karşısında hızlı oynayan, performansı yüksek bir takım olunca etkili olamadı. Etkisizliği neticesinde kalesinde 3 gol görmesine rağmen rakibi zora sokacak pozisyon üretemedi.

Trabzonspor sahaya çıktığı kadroda sadece Türk olarak bir kaleci Uğurcan vardı. O da son zamanlarda ki formsuzluğu sürdürdü.

Gollerin ardından yerli futbolcuların sahada yerlerini alsa da onlarda skoru değiştirmeyi başaramadı. Maçtan geriye kalan oynanan oyun değil futbolcuların giydiği formaydı.

Abdullah Avcı bu kötü gidişata herhangi bir önlem almayı başaramadı. Etkili ve galibiyete dönük bir karşılaşma olacağını düşündüğümüz maçta Trabzonspor rakibine diş geçiremedi. Avrupa’ya veda eden Trabzonspor bu mücadelesini başka bahara bıraktı.