İlk yarıda attığı 28 golün 14’ünü ilk 15 dakikalık çeyrekten sonra kaydeden Fırtına son yarım saatte ise kalesinde 19 gol gördü

HER PERİYOT BENZERLİK TAŞIYOR

Trabzonspor’un geride bıraktığımız sezon rakip filelere geçmiş yıllara göre daha az gol bırakırken, daha fazla da gol yedi. Takımın attığı ve yediği gollerin dakikaları dikkat çekici bulundu. Bordo-Mavili ekip, maçların ilk dakikalarını gol açısından olumsuz başladığı ama daha iyi bitirdiği dikkatlerden kaçmadı. Yediği gollere bakıldığında da orantı olarak ilk dakikalar ile son dakikalar arasında bir fark gözükmemesi de dikkat çekiyor. Lig ve kupa dahil attığı gollerin dakika ve dağılımında ayrıntılar dikkat çekerken, aslında 90 dakikanın büyük bölümünde benzer bir tablonun ortaya çıktığı gerçeği rakamlara yansıyor.

İYİ BAŞLAYAMIYOR, VASAT BİTİRİYOR

0-15’nci dakikalar arasında 4 gol atan Trabzonspor, 16-30’ncu dakikalar arasında 13 gol kaydederek bu anlamda en yüksek orantıyı tutturdu. Bordo-Mavililer 31-45’nci dakikalar arasındaysa 11 gol atarken, ilk yarılarda 28 gol kaydına ulaştı. Bordo-Mavili takım ikinci yarılara genellikle iyi başladığı görüntüsünü verdi. Trabzonspor 46-60’ncı dakikalar arasında 12 gol atmayı başardı. 61 ve 75’nci dakikalarda ise 7 gol atan Bordo-Mavililer, 76 ile 90’ncı dakikalarda ise 10 gol kaydederek kondisyon olarak iyiye yakın bir görüntü verdi. Trabzonspor’un ikinci yarı attığı gol toplamı da 29’u buldu.

SON 30 DAKİKADA DAĞILMA GÖRÜNTÜSÜ

Bordo-Mavili ekibin yediği gollerde de birbirine çok benzerlikler ortaya çıktı. Trabzonspor 0-15 dakikaları arasında 6 gol yerken, 16-30’ncu dakikalar arasında da yine 6 gole izin vermesi ilginç bulundu. Bordo-Mavililer 31 ve 45’nci dakikalarda da 7 gol kaydederken, ilk yarıda 19 gol yedi. Trabzonspor maçların 46-60’ncı dakikaları arasında 3 gol yiyerek bu süreçte kalesini kapattığı dikkatlerden kaçmadı. 61 ve 75’nci dakikalar arasında 8 gol yiyen Bordo-Mavililer, 76 ve 90’ncı dakikalarda da 8 gol kalesinde gördü. Böylece maçların son 30 dakikasında kötü görüntü verdi. İkinci yarılarda da 19 gol yiyen bir takım ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi