HEM TRABZONLU, HEM DE BÜYÜK YILDIZ ADAYI

Hollanda’nın Nijmegan takımında forma giyen Ferdi Kadıoğlu, henüz 17 yaşında gözde olmayı başardı. Orta sahada forma giyen genç futbolcu, Hollanda alt milli takımlarının birçoğunda oynadıktan sonra şimdi de U19 milli takımının değişmez ismi olarak bir yıldız gibi parlıyor. Trabzonspor’un genç isimle ilgilendiği dile getirildi. Ancak aynı futbolcu, üstün yeteneklerinden dolayı birçok takımın da büyüteç altında bulunuyor. Beşiktaş da Ferdi’yi yakından izleyen kulüplerden biri olarak biliniyor. Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak Hollanda’da dünyaya gelen Ferdi’nin kaderinin Oğuzhan Özyakup’a benzemesinden endişe ediliyor.

OĞUZHAN İÇİN KİMSE KILINI KIPIRDATMAMIŞTI

Bilindiği gibi Oğuzhan da AZ 67 Alkmaar altyapısından yetişmiş, Hollanda U17 ve U19 milli takımlarının kaptanlığını yapmış, sonra Arsenal rezerv takımına transfer olmuştu. Oğuzhan burada forma giyerken, Trabzonspor devreye girmiş, genç ismin babasıyla anlaşmaya varmış ancak sözleşme için yaz döneminin beklenmesi kararı alınmıştı. Oğuzhan, Arsenal’dan ayrılma kararı verirken, Beşiktaş devreye girerek, işini bitirme çabası göstermişti. İngiliz kulübü Arsenal’ın istediği 500 bin Euro, Trabzonspor tarafından kabul görmemiş ve Siyah-Beyazlılar, bu oyuncunun işini bitirerek, sözleşme imzalatmıştı. Bordo-Mavili yönetim ise kılını kıpırdatmamıştı.

YILDIZ PEŞİNDE KOŞARKEN ELDEN KAÇABİLİR

Oğuzhan 4 sezon içinde Beşiktaş’ın en önemli yıldızlarının başında yer alırken, piyasa değerini 15 milyon Euro’ya çıkarmış, A milli takımda da düzenli forma giymeye başlamıştı. Bordo-Mavililer ise yılladır Oğuzhan stilinde bir oyuncu arayışlarına rağmen bir türlü sonuca ulaşamamıştı. Şimdi de yine Trabzonlu olan ve altyapısı Hollanda olarak öne çıkan Ferdi Kadıoğlu’nun da, elden kaçırılmasından endişe ediliyor. Daha çok yıldız oyuncu peşinde koşan yönetimin Ferdi gibi genç isimleri kenara atması korkusu yaşanırken, Sadri Şener yönetiminin Oğuzhan Özyakup’ta yaptığı hatayı, Muharrem Usta yönetiminin Ferdi’de yapmaması da isteniyor.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi