Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Akyazı'da Galatasaray'ı konuk etti.

Trabzonspor, şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Trabzonspor'un gollerini 22. dakikada Dame NDoye ve 49. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 41'e çıkardı. Galatasaray ise 46 puanda kaldı.

Akyazı'da doldu taştı

Spor Toto Süper Lig'de, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bulunan yeni stadyumda Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, 41 bin 461 seyirci kapasiteli stadyumunda rekor seyirciye ulaşırken, bu stadyumda şimdiye kadar oynadığı maçlarda ise gol yemedi.

Spor Toto Süper Ligin 25. haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Trabzonspor, 2017 yılında ligde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Yenilmezliğini sarı-kırmızılı takım karşısında da sürdürmek isteyen bordo-mavililer Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Avrupa kupalarına katılma yolunda bir engeli daha aşmayı hedefliyor.

Trabzonspor yeni stadında gol yemedi

Trabzonspor, yeni stadında şimdiye kadar oynadığı maçlarda kalesini gole kapadı.

Bordo-mavili ekip, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bulunan yeni stadyumunda oynadığı 3 maçta gol yemedi. Karadeniz ekibi, Gaziantepspor'u 4-0, Aytemiz Alanyaspor ile 0-0 ve son olarak Kardemir Karabükspor 1-0'la geçti. Yeni stadyumunda kalesini gol kapayan bordo-mavililer aynı başarıyı Galatasaray karşısında da sürdürdü.

Rodallega yedekte

Kolombiyalı golcü oyuncu Rodallega, Galatasaray karşılaşmasına yedek kulübesinde başlayacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçtiğimiz hafta ilk 11'de birde sahaya sürdüğü takımın yeni transferi Hugo Rodallega’yı yedek kulübesinde oturttu. Geçtiğimiz hafta oynanan Akhisar Belediyespor maçında yedik kulübesinden gelip iki gol atan ve takımın galibiyetinde önemli rol oynayan N’Doye Galatasaray maçında ilk 11'de görev yapacak.

6 yıl sonra Galatasaray taraftarı Trabzon’da

Galatasaraylı taraftarlar, 6 yıl sonra Trabzon deplasmanında takımlarına destek veriyor.

Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu tarafında alınan kararla sarı-kırmızılı taraftarların Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde bulunan yeni stadyumda müsabakayı tribünden izlemelerini onay verilmişti. Bu karar sonrası sarı-kırmızılı takımın taraftarları 6 yıllık bir yasaktan sonra kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekleyecekler.

Editör: Haber Merkezi