İlk yarıyı 46 puanla zirvede bitiren Trabzonspor, bu yıla damga vurdu... Geçen sezondan itibaren 2021’de çıktığı 44 lig maçında toplam 97 puan elde eden Bordo-Mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde ezeli rakiplerinde büyük fark attı. Fırtına bu süreçte sadece 3 yenilgi aldı.

En yakın takipçisi Konyaspor’un 9, Başakşehir’in 13 puan önünde 2021’in son lig maçına çıkan Trabzonspor, kazanamasa da kaybetmedi. Önemli eksiklerine rağmen özellikle ilk yarıda oyunu domine eden Bordo-Mavililer, Başakşehir’den çok daha net fırsatlar buldu fakat golü bulamadı. Yine de 1 puan lider Trabzonspor’un işine yaradı. Çıkıştaki rakibiyle puan farkını koruyan Karadeniz ekibi, 2021 yılının geneline bakıldığında ise 44 lig maçında tam 97 puan toplamış oldu. Bu süreçte 28 galibiyet alıp, 13 kez berabere kalan Karadeniz ekibi, sadece 3 kez yenildi.

Bu yılın puan cetveline bakıldığında Fenerbahçe ’nin 12, Beşiktaş ’ın 13 ve Galatasaray ’ın 15 puan önünde bulunan Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde çok başarılı bir sene geçirmiş oldu. Fırtına’nın yeni yıl öncesi artık tek bir maçı kaldı; o da Türkiye Kupası’ndaki Boluspor mücadelesi. Trabzonspor, 1.Lig ekibini Salı günü Akyazı’da konuk edecek.

Editör: Haber Merkezi