Şampiyon Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, yazılı basında ilk röportajını gazeteniz FOTOMAÇ'a verdi. Bordo- mavili kulübe imza attığı gün 'Dalgalı denizi seçtim' diyen başarılı hoca, 38 yıllık şampiyonluk hasretini bitirerek destan yazdı.

17. sırada aldığı bordo-mavili takımı 561 günde Süper Lig'in zirvesine taşıyan, çıktığı 70 lig maçında sadece 6 kez yenilerek tarihi bir başarıya imza atarak lige damgasını vuran, iki sezonda iki kupa alarak ulaşılması güç bir başarıya imza atan tecrübeli teknik adam, tüm sorularımıza içtenlikle cevapladı.

81 puan toplayarak kariyer rekoru kıran Abdullah Avcı, transferden takımın yeni hedeflerine kadar hemen her konuda önemli açıklamalar yaptı.

3-5 YILLIK OLABİLİR

Bordo-mavili kulüp ile bir yıllık daha sözleşmesinin kaldığını hatırlattığımız başarılı çalıştırıcı, "Bu konu ile ilgili hiç sorun yok" dedi ve şöyle devam etti: "Bu konu hiç önemli değil. Zaman zaman bu gündeme gelse de öncelikle elde ettiğimiz şampiyonluğun tadını çıkaralım istiyorum. İki taraf da birbirinden memnunsa bunu düşünmek mantıklı değil.

Zamanı gelince başkan Ahmet Ağaoğlu ile oturur konuşuruz. 3 yıllık olur, 5 yıllık olur yeni bir anlaşma yaparız. İlk tercihimiz şu an bu değil. Yoksa ben senelerce burada kalacakmış gibi plan yapıyorum. Büyük çabalar sonucunda ulaştığımız şampiyon var. Önce bunun keyfini bir sürelim. Zaten gerisi gelecektir. Bu olay benim için sorun değil."

BİR ŞAMPİYONLUK BİZE YETMEZ

"Şampiyonluk bitti, esas bundan sonraki süreç başlıyor. Kalitemizi derinleştirmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne ulaşmak bizim için son derece önemli.

ERTUĞRUL DOĞAN BENİ RAHATLATTI

Özellikle Ertuğrul Doğan'a teşekkür ederim. Trabzonluluğunu, samimiyetini ve neler yapabileceğini ve benim arkamda durarak bana bu kapıyı açtı. Yaptıkları ile beni çok rahatlattı. Gerçekten tam anlamıyla Trabzonspor aşığı.

NWAKAEME İLE EVİMDE GÖRÜŞTÜM

Geçtiğimiz sezon Djaniny gitmek istiyordu. Riva'daydık ve karşıma dikilip 'Gitmek istiyorum' dedi. Konuştum ve ikna ettim. Sözleşmesi biten Nwakaeme ile de defalarca görüştüm. Hatta kendisini evime çağırdım, orada da görüştük.

Yönetim ile temaslara devam ediyor. Süreç devam ediyor. Ben kalmasını isterim. Umarım bizimle devam edecektir. Aslında benim her futbolcu ile iletişimim iyidir. Hepsi ile konuşuyorum.

DENSWIL İLE DEVAM EDERİZ

Denswil'i Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemde de transfer etmek istediğini belirten Abdullah Avcı, "Denswil, Club Brugge'da oynuyordu. Üçlü stoperin sol stoperiydi. Başakşehir'deyken Brugge ile oynamıştık ve oradan tanıyordum.

Beşiktaş'a da almak istedim. Bana ismi gelince görüştük, 'Ben sol bek oynamak istemiyorum' dedi. 'Ben de seni sol bek oynattığımda sol stoper gibi kullanacağım' dedim. Kiralık oyuncumuz, kalmak istiyor, biz de devam etmek istiyoruz, görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

MASOURAS'I İSTİYORUZ

Transferde geçen seneden daha iyisini yapmak istiyoruz. Yoğun bir trafiğimiz olacak. Kadro derinliğini ve kalitesini oluşturmamız gerekiyor. Sol bek, sağ bek, stoper, 6-8 oynayacak oyuncu lazım. Belki bir tane daha kanat futbolcusu lazım. Evet Olympiakos'lu Georgios Masouras 'ı renklerimize bağlamak istiyoruz. Geçen sezon da istemiştik ama alamamıştık.

Sol kanat ama orta sahada da oynayabiliyor. Bu bizim için bir avantaj. Tabii ki bu transferin ekonomisi de var. Duruma bakıyoruz. Yani bu futbolcunun listemizde olduğunu söyleyebilirim. Yönetimimiz elinden geleni yapıyor. Sezona hazır şekilde girmek önemli. Tabii ki her duruma göre planlarımızı hazırlıyoruz. Her şeye hazırlıklıyız.

HALİL AKBUNAR'A BAKIYORUZ

Yerli futbolcu listemiz de var elbette ki. Göztepeli Halil Akbunar ile ilgili bilgi geldi. Duruma bakıyoruz. Sonuçta bu işin bir süreci var. İşin bir de ekonomi tarafı var. Olursa onu takımımda görmek isterim. Bize katkı sağlayacağına inandığım bir futbolcu.

Gelecek yıl 3 kulvarda yarışacağız ve buna uygun olarak her bölge için elimizde seçeneklerin bulunması bizi hedeflerimize yakınlaştırır, bizi rahatlatır. Trabzonspor'un genlerinde yarışmak var ve bu sene yakaladığımız ivme ile her sezon daha iyini yapmak için çabalayacağız.

DORUKHAN: ÖZLEDİN Mİ?

Yüksek enerjili, sahada % 100'ünü veren bir oyuncu. Avrupa'ya gitme hedefi vardı. Ayrılsak da oyuncularımla bağlantım devam ediyor. Aradım, durumunu sordum. Gidecek misin yoksa bu kapıyı sana açalım mı? 'Hocam Avrupa'ya gitmek istiyorum' dedi

Ben de 'Tamam düşün' dedim. Sonrasında tekrar aradım, 'Zaman daralıyor' dedim. 'Çok mu özledin beni hocam' dedi. Ben de 'Evet' dedim. 2 senedir şampiyonluk yaşıyor. Güzel bir hikaye onun adına" dedi.

TEKNEYE BİNİNCE İYİCE ANLADIM

Şampiyon olduğumuz Antalya maçında düdük çalınca 'sadece iyi bir şey yaptık' diye düşünebildim. Yani farkına varamadım. Taraftar girince 'Hocam dikkat et' diyenler vardı. Zaten bitiş düdüğü sonrası kafamı çevirince hemen Ertuğrul Doğan'ı gördüm. Şampiyonluğu denizdeki tekne kutlamalarına katıldığımda ilk kez anladım tam anlamıyla.

ONUR VE EREN YOK

Kasımpaşa'nın sol beki Eren Elmalı ve Kayserispor'un sağ beki Onur Bulut listemizde yok. Bu iki bölge için transfer yapacağız tabii ki. Ancak bu iki futbolcu ile ilgilenmiyoruz. Taraftarımız merak etmesin. Takımdan ayrılacak futbolcuların yerini dolduracak planlarımız mevcut. Bu nedenle gerekeni yapacağız.

VİSCA ATTI 'TAMAM' DEDİM

"G.Saray deplasmanında Edin Visca'nın attığı golle şampiyonluk hikayesi başladı. Kendi içimde şampiyonluğu hissettim. 'Bu saatten sonra bırakmayız' dedim."

TAM BİR TÜRK GİBİ

Röportajlarında bana 'öğretmenim' diyor. Profesyonelliği, düşüncesi... Bir Türk gibi şu an. Çok katkı sağladı Başakşehir'de. Devre arasında puan farkı vardı ama deneyimlerimden burada olması gerektiğine karar verdim.

Zaten farkını hemen gösterdi. Uğurcan, Nwakaeme, Hamsik, taraftar, herkes Visca'yı istedi. Başakşehir'de yaşayamadık, burada yaşadık şampiyonluğu."

Editör: Haber Merkezi