Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kendini aştı. Kendisinden önceki dönemde 8 maçta toplanan 6 puanı, sadece 6 maçta geçerek 14 puan toplayan Abdullah Avcı teknik adamlık kariyerinin de en iyi başlangıcına imza attı. Trabzonspor ile çıktığı 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen tecrübeli teknik adam, kadro mühendisliği noktasında yaşanan sıkıntılara vurgu yapsa da daha önce iki kez farklı dönemlerde çalıştırdığı Başakşehir’in yanı sıra Beşiktaş ve milli takımdaki serüvenine oranla çok daha başarılı bir görüntü ortaya koydu.

BAŞARILI OLAMADI
2007-08 sezonunda Başakşehir ile Süper ligdeki ilk 6 maçında 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet alarak toplamda 9 puan toplamayı başaran Avcı, 2012 yılında milli takımın başında çıktığı ilk 6 karşılaşma ise 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Daha sonra tekrar Başakşehir kulübüne dönen deneyimli teknik adam, ikinci döneminde de Başakşehir ile iyi bir başlangıç yapamadı. Avcı yönetimindeki Başakşehir 2014-15 sezonundaki ilk 6 maçında 5 beraberlik ve 1 galibiyet alırken 8 puan toplayabildi.

KENDİNİ AŞTI
2019-20 sezonunda ise Beşiktaş ile anlaşan Abdullah Avcı, oradaki ilk 6 maçında da eleştirilerin odağı haline gelmişti. Avcı yönetimindeki Beşiktaş ilk 6 maçında 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak sadece 5 puan toplayabildi. Avcı’nın Beşiktaş serüveni uzun sürmemişti. Trabzonspor’da ise Abdullah Avcı, kısıtlı kadro imkanlarına rağmen önemli bir başarıya imza attı ve kendi kariyer rekorunu kırdı. Trabzonspor’daki ilk 6 maçında 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Avcı, teknik adamlık performansındaki en iyi başlangıca imza atmış oldu.

Editör: Haber Merkezi