Trabzonspor'un unutulmaz isimlerinden ve eski teknik direktörlerinden Hüseyin Çimşir, önemli açıklamalarda bulundu. Şu an için bir planının olmadığını dile getiren Çimşir, “Takımlar da dolu gibi. Çok fazla tatmin eden proje de çıkmadı. Görev yapmadığımız dönemde elbette boş durmuyoruz. Oyuncu portföyümüzü geliştiriyoruz. Bir tek sahada çalışmıyoruz diyelim. Ara ara yurt dışına da gidiyorum. Oyuncular izliyorum. İlk tercihim Spor Toto Süper Lig'de çalışmak. Proje ve hedefi olan bir takım olmalı” dedi.

Trabzonspor’un şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğini söyleyen Hüseyin Çimşir, “Şampiyonluk günü Trabzon'daydım. Evimizde kutlamalar yaptık. Uzun yıllardır şampiyon olamıyorduk. Bu açıdan çok değerli bir şampiyonluk. Bu kadar ciddi bir puan farkıyla ligi kazanmak güzel oldu. Atmosfer, kutlamaların olduğu gün çok güzeldi. Hak ederek kazandığımız bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor güzel bir iş çıkardı ve bileğinin hakkıyla şampiyonluğu tattı, tattırdı” diye görüşlerini ortaya koydu.

“Abdullah Avcı, Trabzonspor tarihine geçti. Çok iyi işler yaptılar. Doğru bir planlamayla birlikte, alternatifli bir kadroyla açık ara şampiyon oldular” diyen Hüseyin Çimşir, “Doğru oyun oynadılar. Ligin önemli teknik adamlarından biri Abdullah Avcı'dır. Şehirle de doğru uyumu yakaladı diye düşünüyorum. Trabzon zor bir şehirdir. Ama Avcı, taraftar nezdinde de o güveni yakaladı. Trabzonspor taraftarlarına sabrı öğretti. Bu kadronun yapabileceklerinin maksimumunu yaptılar ve hak ettiler” şeklinde konuştu.

POTANSİYELLİ BİR KADRO OLUŞUYOR

3-4 yıldır yapılanan bir Trabzonspor kadrosu olduğunu söyleyen Hüseyin Çimşir, “Üstüne koyarak devam ediyorlar. Şu anda Nwakaeme gibi önemli bir ismi kaybettiler. Ama ellerinde alternatifler olduğunu düşünüyorum. Önemli transferler yapmaya da başladılar. Geçen sene de eksik olan bölgeler vardı. Hem lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için potansiyelli bir kadro oluşturuyorlar. Bunu gözlemliyorum. Süper Lig'den Şampiyonlar Ligi'ne elemeden giden takım yok ama rakip de önemli olacaktır. Trabzonspor inşallah, Avrupa'da başarılı olur. Tüm takımlarımız başarılı olsun isterim” dedi.

HERKESTEN HAZIR BAŞLAYACAKLAR

Eren ve Doğucan potansiyeli yüksek olan genç oyuncular olduğunu belirten Çimşir, “Larsen de tecrübeli bir oyuncu. Denswil ise takımı ve şehri biliyor. Onunla devam ettiler. 2-3 transfer daha yapacaklarını düşünüyorum. Genç ve tecrübeli oyuncuları harmanlıyorlar. Böyle bir kadro ile mücadele edecek Trabzonspor. Bu değişimi doğru bir planlama ile götüreceklerdir. Transferleri daha sezon açmadan yapıyorlar. Bu bir avantaj. Yeni transferlerle birlikte kampta çalışacaklar. Hocanın istediği sistemi anlayacaklar ve sezona hazır başlayacaklar. Herkesten hazır başlayacaklar belki de” dedi.

SINIRLAMAYA KARŞIYIM 

Hüseyin Çimşir, “Bence yabancı kuralının serbest olması gerek. 14 değil ama 10 yabancı hakkı versinler. İsteyen kullansın” dedi

Yabancı sınırlamasına karşı olduğunu söyleyen Çimşir, “Zorunluluktan birilerini oynatmak da çok kötü bir şey. 11'de oynayacak Türk oyuncu bulmakta zorlanıyorsunuz. Bazen hak etmeyen oyuncuları oynatmak durumunda kalıyorsunuz. Uğurcan varken Trabzonspor yabancı kaleci alır mı? Fenerbahçe Altay varken yabancı kaleci alır mı? Almaz. Teknik adamlar hesap kitap yapıyor. Bence yabancı kuralının serbest olması gerek. 14 değil ama 10 yabancı hakkı versinler. İsteyen kullansın. Bir planlama yapılsın. 14 oyuncuyla sözleşme imzala, 8'i oynasın. Geri kalan ne olacak?

Doğru bir planlama olmuyor. Türk oyuncu ihracı olmalı. Daha önce ciddi paralar da kazandıran oyuncular oldu. Cenk, Okay gibi oyuncuların gidişini de hatırlıyoruz. İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. İyi oyuncun varsa zaten kullanırsınız. Rekabet kaliteyi ortaya çıkarır. Abdülkadir ve Yusuf mesela Trabzonspor'da kaliteli oyuncularla oynadığı için daha çok gelişti. Galatasaray'da Kerem var örneğin; hem Türk hem yabancı oyuncularla oynadı ve kendini geliştirdi. Önceliğimiz kaliteli oyuncu getirmek gerek. Serbestlikten yanayım. TFF bunu iyi planlamalı.

AVRUPA'YA GİTSİNLER, DÖNMESİNLER

“Eğer oyuncular Avrupa'ya gitmek istiyorsa kulüpler buna set çekmemeli” diyen Çimşir, “Ederini buluyorsa her oyuncu satılabilir. Türk ya da yabancı fark etmez. Tabii burada oyuncu istiyorsa! Burada parantez açmış olalım. Oyuncu gitmek istediğinde siz zorla tutunca bir daha iyi bir transfer fırsatı yakalayamıyorsunuz. Ömür için City örneği var. O dönem satılmadı. Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu da söylemişti. Ederi olan ve karşılık bulan futbolcu satılmalıdır. Ama değerinde bir teklif gelmeli. Ömür ve Çakır'ın Avrupa hedefleri var. Oraya gidince de kalmaları gerekiyor. Futbol takımları yetiştirecek, geliştirecek ve satacak. Geri dönüşümü olan oyuncuları kadrolarımıza katmamız gerekiyor. 35 yaşında geri dönüşümü olmayan oyuncuları Türkiye'ye artık getirmemek gerek” dedi.

GENÇLERE FIRSAT VERİLMELİ

Çimşir, “Arda Güler, Fenerbahçe'de parladı. Emirhan'ı mesela Rize-Beşiktaş maçında izlemiştim. Benden geçer not almıştı. İyi yerlere geleceğini hissettirmişti. İnşallah bozmadan devam eder. Arda Güler gibi oyunculara teknik adamların daha fazla fırsat vermesi gerek. Teknik adamlar, yarışmanın verdiği sıkıntıyla beraber oyuncuları az kullanıyor. Bu da kaybetme korkusundan kaynaklı! O zaman daha tecrübeliyi tercih ediyorsunuz. Arda, Emirhan, Kerem, Antalya'dan Doğukan Sinik... Bütün takımlarda potansiyeli yüksek oyuncular var aslında. Trabzonspor'da bir dönem bazı oyuncular zorunluluktan oynadı. Oyuncular piyasa yaptı. Daha iyi oyuncular arandı ve bu oyuncuların gelişimleri durdu. Oyuncuları oynatırken taraftarların da teknik adam ve yönetimlere sabır göstermesi lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi