Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulunurken transferde ayaklarını yorgana göre uzatacaklarının mesajını verdi.

Alt yapıdan oyuncu çıkarmaya devam edeceklerini belirten Ağaoğlu, “Yıldız transferi, krema, çilek, muz ile bizi oyaladılar. 1 liralık futbolcuyu 5 liraya Türk pazarına soktular. Bu işin pazarlamasında olanların işine geliyordu. Benim altyapıdan çıkartacağım oyuncu kimin işine geliyor? Ama insanlar artık şunu öğrendi.

“Biz artık 1 liralık futbolcuyu 5 liraya Trabzonspor’a satamayacağız” bu kapı artık yüzümüze kapandı. Şimdi bizim alacağımız futbolculara, vereceğimiz para belli. 1 milyon liranın üzerindeki bir parayı hiçbir futbolcuya uygun görmüyoruz “ dedi.

Kural değişmeli
Öte yandan Trabzonspor kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Toplantısının ardından yabancı kuralıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, yabancı sınırlaması ve alt yapıdan futbolcuların tartışıltığı toplantı yabancı sınırlamasının düşürülmesini istediğini ifade etti.

Ağaoğlu, Trabzonspor’un önerisinin 6 sahada 2’de yedekte toplam 8 olduğunu ifade ederken Rizespor, Bursaspor, Erzurumspor ve Göztepe’nin aynı görüşte olduğunu diğer kulüplerin ise mevcut sistemle yola devam edilmesini talep ettiğini söyledi. Ağaoğlu, federasyondan kararın istedikleri gibi çıkmaması halinde kulüp olarak yabancı sınırlamasını kademeli olarak düşürerek uygulayacaklarının altını çizdi

Editör: Haber Merkezi