Genelde uygun format değil, başarının mimarı burada. Oyuncularımız, teknik heyetimiz, sağlık ekibi, bütün personelimiz, medya sorumlumuz, idari binadaki profesyonellerimiz, aşçımız, garsonlarımız, şoförlerimiz, medya mensupları… bu caminin bugünü görebilmesi için hepimiz uzun süre bekledik. Biz bir duvar ördük, ben o duvarda bir tuğlayım. bütün camia birlik olmasa, beraberlik olmasa, en ufak bir sarsıntıda, göğüs gerçeğimize arkamızı dönüp gidersek ki geçmişte bunun örneklerini yaşadık. 2019 - 20’den sonra herkesin beklentisi Trabzonspor bir 10 sene daha geriye gider diye.. hocamızla anlaştıktan sonra geçen sene Şubat ayında hocamız “Önümüzdeki seneni planlamasını yapıyoruz” Bizim bu noktaya gelmemizde en büyük etken Mart ayında hocamız listeyi verdi, Nisan Mayıs ayında hocamızın istediği oyuncuların yüzde 80’ini kadromuza dahil etmiştik. Hamsik ve Cornelius kalmıştı. Onlarda milli takımda görevleri bittikten sonra imzayı attırdık. Mart ayında Trabzonspor’un kamp tarihi belli. bu sene de belli. Türkiye’de kronikleşmiş vaka. Bizim kimseyle hesabımız yok, biz önümüze bakıyoruz. Üzerimize geldikçe de önümüze bakacağız. Biz 1,5 ay önce hocamızla planlamayı yaptık, kamp yerimiz, transfer programımız belli, hazırlık maçlarımızın tarihi belli. Olası ama play oftan gideriz, ama direk katılırız. Şuan durum belli değil. Şampiyonlar ligi hedefi doğrultusunda planımız hocamızın kafasında belli. Trabzonspor’un başarısında farklı şeyler aramaya gerek yok. Sadece Trabzonspor’un yaptıklarını yapın sizde başarılı olursunuz. Önceden yol almadıysanız bu işlerin altından kalkmanız mümkün değil. İçerde de teşekkür ettim. Değerli hocamıza teşekkür ediyorum. Oyuncularımıza, teknik heyete teşekkür ediyorum. Camiaya, taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Birlikte ve yan yana olmasak bizim bu yükün altından kalkmamız mümkün değil. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek.

Ağaoğlu, “Önümüzdeki sene en büyük temennimiz, çok daha güçlü rakiplerle mücadele etmek. Ancak bu şekilde ligin marka değerini arttırabiliriz. Ben hiç bir dönemde, hiç bir süreçte hocasına karşı bu kadar saygılı, hoca oyuncu uyumu üst düzey bir sezon yaşamadım. Bütün bunlar Abdullah Avcı’nın bedeninde vücut bulmuş…” dedi.

Trabzonspor teknik direktöre Avcı ise, “Trabzonspor teknik direktörü olmak ayrı bir sorumluluk. Daha fazla çalışma, geliştirme ve sorumluluk almayı gerektiriyor. Geldiğimiz günden beri onun için çalışıyoruz. Ekibime de ayrı teşekkür ediyorum. Ben her şeyi yapmıyorum. Altımızda bir sürü insan kararlar veriyor” dedi.

İlk geldiği günde Antalyaspor’un da kendisine talip olduğu hatırlatıldığında ise Avcı, “Ben bir Karadeniz çocuğuyum. Trabzonspor teklif edince, ben Bodrum’da denizin kenarındaydım. Trabzonspor’un teklifi seni oradan kaldırıyor. Bende varlığımı tekrar hissettirmek için bu mücadelenin içine girmem gerekiyordu. Çok şükürler olsun ki bunun karşılığını aldım. Borç alacak mı, hesap mı bilmiyorum. Sana hayat bu fırsatları veriyor ve değerlendiriyorsun” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu ise havalimanında Ertuğrul Doğan ile beraber çekilmiş fotoğrafıyla ilgili yapılan afişi gördüğünde ne hissettiği sorulduğunda, “Havaalanındaydı. CAS duruşmasından sonra karayoluyla geldik. Duruşma uzadığı için son uçağı kaçırmıştık. Ertesi gün Erzurumspor maçı vardı. Yetişmemiz lazımdı. En yakın havalimanına gittik. Her taraf kapalıydı. Bir arkadaşızımın çektiği sosyal medyaya düşen 2 sene önceki o fotoğraf. O yazılanlar ne kadar etkili değilse, bugün o tabloyu gördünüzde herseyini ne kadar değiştiğini görüyorsunuz. Toplumun zaman içinde sizin yaptığınız pozitif şeyleri çok daha iyi değerlendirdiğini realize edebiliyorsunuz. Israrla sizi yanlışa iten etkenlerden uzak durup, basit olanın doğrusunu yaparsanız bugünlere geliyorsunuz” dedi.

Ağaoğlu, “Bilinçli olarak söylenmiş bir şeydi. Toplumu beklenti içine sokmadan, başkan olarak olarak geliyorsunuz, “Biz önümüzdeki sene şampiyonuz” benim ağzımdan bu cümle çıkmadı. Sporun temel prensibi rakibe  saygıdır. Geldiğimizde durumu sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Ekonomik olarak iflasın eşine gelmiş kulüp. Finansal yapının sağlanması lazım. Hocanız sizden oyuncu istediğinde onun bedelini ödeyecek güce sahip olmanız lazım. Oyuncunun kafasının orada olmaması lazım. Bunun da olmuşması için 185 bin Euro’ydu geldiğimizde aldığımız borç. Bunu da bir senede eritip şampiyonluğa oynayacak takım kurmak hayalcilikti.. Geldiğimizde 4 - 2, 4 - 1…. Geçen sene türbülansla başladık. İnsanlar bugün hak hukuktan bahsediyorlar da, 35 senedir futbol aleminin içindeyim. eĞer, farkındaysanız, bu sene hiç konuşmadım. Konuşursam anlatacak çok şeyim var. Ama artık bir daha bizi hiç bir şekilde o topun içine çekemezler. bizim çizgimiz farklı, hedefimiz farklı.. Hocamızın basın toplantısında dikkat ettiniz mi? Bir defa, son derece kibar şekilde.. Yöneticilerimizden duydunu mu, hayır, bizden duydunuz mu? Hayır.
Önüne bakmayan, işini yapmayan, planlı programlı hareket etmeyenlerin hedefindeki takım ve kulüp olmak gibi hedefimiz yok. 3 sene sabır, 4. sene ayakta alkışlayacaksınız demiştim. Alkışlayanlardan Allah razı olsun, alkışlamayanlardan Allah razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi