Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu “Vergileri ödemeye devam ediyoruz. Bir kulüp başkanı olarak 8 milyon ödedim, naklen yayından düşen 5.5 milyon TL, 1.5 da seyirci hasılatı, 7 milyon gelirim var, 8 milyon TL vergi ödedim. Oyuncu paralarını maaşlarını nasıl ödeyeceğim? Avrupa'nın 5-6 büyük liginden birisiyiz ama en fazla borcu olan yeriz. Sıkıntıları göze aldığınızda, her şeyin gözden geçirilip yeniden yapılandırılması gerekiyor. Stopaj ve gelir vergilerinin çıkarılması.1 milyon Euro verdiğimiz oyuncunun vergilerlerle maliyeti 1.7 milyon Euro oluyor. Vergilerin ötelenmemesi, vadeye bağlanmaması sıkıntı oluşturuyor.'' ifadelerini kullandı.

''YURT DIŞINDAN BİR ŞİRKETLE DANIŞMANLIK İMZALADIK''

Naklen yayından gelir 4 büyük kulüpte %30, Anadolu kulüpleri %60-90 arası karşılıyor. Süper Lig kulüplerinde baktığın zaman bütçe denkleştirme açısından çok anlamlı TL’ye çevrilmesi. 800 bin Euro gibi bir gelir elde ediliyordu. Şimdi puan başına gelir de düştü. 4 büyük kulübü belirli oranda etkilediyse de en büyük zararı Anadolu kulüpleri gördü. Seyircisi olmayan, sponsoru olmayan Anadolu Kulüplerini düşündüğün zaman, futbolda rekabet istiyorsak, gözümüzü Anadolu kulüplerine çevirmemiz lazım. Rekabet edecek düzeye taşıyamadıktan sonra, Türk futbolunun gelişmesi mümkün değil. Onlar olduğu yerde kalsınlar, o bütçeyle denkleştirmeye çalışsınlar. Bütçeler alt üst oldu, ileriye dönük çalışmalara ara vermek zorunda kaldık. 1 sene altyapı antrenman yapamadı. Nasıl çıkacağız bu işin içinden. 1 sene antrenman yapamayan oyuncular farklı işlere kanalize oldular, eğitimlerine, işlerine döndüler. Sadece bizim değil, dünya genelinde yaşanan sıkıntılar. Dünyada yaşandı ama onlar aldığı tedbirlerle az hasarlı çıktı, biz ağır hasarlıyız. Tablo bu, iç açıcı değil. Spor endüstrisinin şımarık çocuğu değiliz. Borçları ödeyeceğiz. Bizi 15’den 40’a kadar çıkartıyorsunuz ve toplantılardan netice alamıyoruz. Türk futbolu pandemi döneminde insanların psikolojisine hizmet etti. Her akşam bir maç oynandı ve seyir edildi. Sağlıklarını hiçe sayarak, %90’ı koronavirüse yakalanarak 2-4 hafta antrenmanlardan uzak kalan oyuncular oldu. Böyle bir süreci yaşayarak, TV başında rehabilite etmek gibi bir görevi üstlendik. Görüşmeler sürüyor, ama somut bir durum yok. Federasyon başkanımızdan beklediğimiz gelir 1 milyar Euro. Bir rakam belirlemiş değiliz pek gerçekçi olmaz. Yurt dışından bir şirketle danışmanlık imzaladık. 7-8 paket halinde ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Dijital yayın hakları da olacak. Farklı gelir kalemleri oluşacak. Şartlar ne olursa olsun, bu seneye mahsus olsun. Bu seneye ödenen bir bedelin üzerinde dövize endeksli olacak, kur kaybından etkilenmememiz lazım.

''HAKEMLER SEZON SONU GÖREVİ BIRAKACAK MI?''

Ahmet Ağaoğlu kendisine yöneltilen ‘’Kulüpler Birliği’nin bazı hakemlerin sezon sonu görevi bırakması yönündeki haberler doğru mu?’’ sorusunu yanıtsız bırakmadı.

''Bizim net olarak istediğimiz şey, oluşturduğumuz bir çalışma grubumuz var. Taleplerimizi paylaştık, net olarak ifade ettik. Bir kez daha ifade edeyim; Hiçbir şekilde kişilerle alakalı olarak herhangi bir beklentimiz veya şikayetimiz söz konusu değil. Tüm şikayetimiz sistemle. MHK’de sistem olmaması, atamalar, gözlemci raporlarının, puanlamaların 2-3 saat içinde verilmesi, hiçbir büyük ligde baba oğul amca yeğen hakem silsilesinin olması… Verilmiş bir eğitim var, bu eğitimi ya veren de ya da alanda bir yanlış var. Bir lise düşünün mezun veriyor ama kimse üniversiteye giremiyor.''

Editör: Haber Merkezi