Trabzonspor'da dün akşam yaşanan gelişmelerin ardında bugün KAP'a yapılan açıklama ile Teknik Direktör Ünal Karaman'un istifası resmen duyuruldu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğluistifa sonrası yaptığı açıklamada "Hayal kırıklığı yaşadım" ifadelerini kullandı. 

İşte Ağaoğlunun açıklamalarının satır başları:
Kulüpte yaşanan her türlü olumsuzluğun tek sorumlusu benim. Eğer hoca yanlış bir taktik uyguladıysa oyuncu yanlış pas attıysa, yönetim yanlış yaptıysa sorumlusu benim. Eleştirilecekse ben eleştirileceğim demiştim. Bu tür baskıları hoca ve futbolcuların üzerine kurmayalım. Bunları defalarca söyledim.

HOCA ÜZERİNE ALDI
Konyaspor maçının ardından görüşüm sorulduğunda şunları söyledim “Son haftalarda özellikle ikinci yarılarda sergilediğimiz futboldan memnun değilim. İyi bir futbol ortaya koymayan oyun karakterinin Trabzonspor’la örtüşmedi” demiştim. 

Ben orada bunu söylüyorsam, bu kadar şeyin sorumluluğu üstüme alarak söylüyorsam bu özeleştiri. Ama anladığım kadarıyla hocamız bunu kendi üzerine almış. Kayserispor maçı sonrasında yaptığı açıklamada “Başkanlık kimliği taraftarlık kimliğini geçmiyor” tarzında konuştu. Burada benim sözlerim onu hedef alan sözler değildi. Bir de “beni yemeye çalışanların boğazına takılırım” sözleri oldu.

AYRILMAYI KAFASINA KOYDU
Ünal hoca 1.5 yıldır ailemden daha fazla zaman geçirdiğim bir kişi. Ünal Hoca duygusal olarak bazı şeylerden etkilenen bir yapısı vardı. Geldiğimiz noktada ayrılmayı kafasına koymuş böyle bir düşünce oluşmuş kendisinde. Zaten akşam arkadaşlarımızla yaptığı görüşmede bunu ifade etmiş. Bugün de karşılıklı olarak anlaşarak yollarımızı ayırdık.

YENİ HOCA İDDİALARI
Yeni hoca ile ilgili çok büyük bir bilgi kirliliği var. Şota’yla Mustafa Denizi’yle anlaşılmıştı gibi bir çok şey… Şuan itibariyle herhangi bir isim gündemde değil. Yapısal olarak da baktığımızda öz veriyle mücadele eden , hemen herkesin yükünü sırtlanan bir yapımız var. Saha içinde de her türlü sorumluluğu alan oyuncular da var.. Sosa, Mikel ve Pereira var. Sosa ile ileriye dönük olarak yaptığımız görüşmelerde teknik heyette kalmasını istediğimiz isimlerden birisi. 

Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu mücadele kaldığı yerden devam edecek. Camianın sırtımıza yüklediği sorumlulukla bu kulübü çok daha mücadele ederek bir yerlere taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu sorumluluğu taşıyabilecek bir yönetim kurulu ve profesyonel oyuncu kadrosu ve teknik heyetteki hocalarla şuan itibariyle devam ediyoruz. Sezon ortasında Trabzonspor’un büyüklüğünü taşıyacak bir hoca bulmak kolay değil. Henüz böyle bir arayışa girmiş değiliz. Bu akşam yapacağımız toplantıyla da gelişmelere bakacağız. Zaten mevcut yapımız sağlam. Kulüp başkanı da belki görevi bırakabilir ama Ahmet Ağaoğlu gittiğinde yapı bozulmayacağı gibi eksilmelerle de güç kaybedecek bir yapı değil.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM
Hocayla, ailemle geçirdiğim zamandan 2-3 katı fazlasını geçirdim.  Kulübü bulunduğu noktadan farklı yerlere taşımak için birlikte mücadele ettiğimiz bir insandı. Başkan Hoca ilişkisi olarak nitelemek pek doğru olmazdı. Bu kadar yakın iş birliği içindeki iki insanın birlikteliğinin sona ermesi kolay değil. Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var. Çünkü her türlü olumsuzluğun sorumluluğunu üzerine almış bir insanın sözlerini kendi üzerine alması, başkanı görevini yerine getirememekle itham etmek… Hoca ne olursa olsun kişiliğine saygı duyduğum bir insan. Ahmet Ağaoğlu olarak bu bende bir şey yaratmaz ama Trabzonspor başkanı olarak baktığınız zaman hayal kırıklığı söz konusu ve canım acıdı. Kulübün doğruları, şahısların doğrularından önde gelir. Sizden başarı bekleye camia var. Kayserispor maçından sonraki basın açıklamasından sonra göreve devam etmeyeceğini ifade etmiş. 

Herkesin içi rahat olsun. Hiçbir şekilde risk oluşmaz ve şartlar ne olursa olsun başkanı veya hocayı çekip alsanız Trabzonspor gücünden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam edebilecek kapasitede. Herşeyin sorumluluğunu üzerine alan bir başkan olarak bunu çok net ifade ediyorum. Belki de bıraktığımız noktadan çok daha hırslı bir şekilde yola devam edeceğiz.

KİMSEYE KÜFÜR ETME HAKKINIZ YOK
Hafta içerisinde hocanın açıklamasından sonra bir iletişim noksanlığı oldu. Keşke benimle konuşsaydı. Çok rahat konuştuğumuz bir insandı. Konyaspor maçının ardından Kayserispor maçının sonrasına kadar bana kendisi tarafından hiçbir şekilde bir şey gelmedi.

Büyük kulüpler veya kuruluşlar hiçbir zaman kişilere bağlı değildir. Hatırlanacağı üzerine bir Malatyaspor maçı yaşadık. Orada herkes herşeyin farkındaydı. Hocamıza karşı yapılan bazı şeyler onu istifa noktasına getirmişti, ben de onunla konuşarak gerekenleri yapacağımızı söylemiştim. Sonrasında aldığımız önlemleri de herkes biliyor. Hiç kimse kurumların üzerinde değildir. Gelirsiniz görev yaparsınız süreniz bitince gidersiniz veya başka etkenlerle gidersiniz. Kulübe girdiğiniz zaman 17 kulüp başkanının fotoğrafını görürsünüz hepsi gelmiştir ve gitmiştir.

Telefonuma onlarca yüzlerce mesaj geldi. Bir bölümü tehdit diğer bölümü de hakaret içerikli. Bu kulübün taraftarının veya camia içindeki isimlerin Trabzonspor’un başkanına hakaret etme hakkı yoktur. Eleştiri tabi ki olur. Yanlışları söyleyebilirsiniz ancak kulübün taraftarı olduğunu iddia edip kulüp başkanının aile fertlerine küfür etme hakkını kimse kimseye vermiyor.

Editör: Haber Merkezi