Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor deplasmanda Erzurumspor ile 0-0 berabere kalırken maçın ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Ağaoğlu, “Bize yaramayan bir sonuç. Yaklaşık 4 haftadır, biraz durağan oynuyoruz. Ondan önceki 8 haftada yapmış olduğumuz çıkışı, devam ettiremedik. 8 puan da kaybımız var. Buna artık, biraz oyuncuların yorgunluğuna, bir de biliyorsunuz pandemiden en fazla etkilenen takım Trabzonspor oldu. Bugün Pandemi deyip veya pozitif vakayı basite almayalım. Yaklaşık 10 gün, 14 gün karantina süresi oluyor. Yani bu da neredeyse ileri derecede 1. derece yırtığın sakatlığına denk geliyor. Ama yani,  şartlar ne olursa, biraz Trabzonspor gibi oynamamız lazım. Biraz daha coşkulu oynamamız lazım. Bu aradaki açığı coşkulu oynayarak, daha agresif olarak galibiyeti daha fazla isteyerek kapatabiliriz diye düşünüyorum. Benim yapacağım değerlendirme ancak bu kadar olur.  Tabi Teknik açıdan değerlendirmeyi en iyi şekilde hocamız yapacaktır” dedi. 

Ağaoğlu, FIFA Başvurusu ile ilgili olarak ise, “FIFA Başvurusunu salı günü yaptık. O gece de resmi sitemizde zaten paylaştık. Başvuru sadece Trabzonspor kulübünün başvurusu değil, bugün ülke futbolunda hemen hemen her takım, başkanının, yöneticisinin hocalarının çok ciddi şekilde serzenişleri var. Bizimde söylediğimiz şuydu: Örnek olarak MHK’yi vermiştim. 2 senede 4 MHK değişti. Ancak hakemlerle alakalı veya hakem kararlarıyla alakalı tartışmalar bırakın azalmasını artarak devam etti. Sıkıntı devam ediyor. Bu da çok basit. Kime sorarsanız o söze söyler. 4 tekerlek değiştikten sonra araç hala gitmiyorsa, sıkıntı motorda, sistemde. Biz bunu dile getirdik. bunu söyledik. Sürekli olarak da dile getirdik” dedi

Ağaoğlu, özetle şu şekilde konuştu: 
"Burada verilen mücadele Trabzonspor mücadelesi değil. Marka değeri, sürekli olara düşen, sürekli olarak kan kaybeden, aynı zamanda da ona paralel olarak ekonomik olarak tartışmaların zirve yaptığı herkesin şikayetçi olduğu bir sistemde sizin marka değeriniz tutmanız, marka değerini yükseltmeniz biraz fazla iyimserlik olur. Türk futbolunun marka değeri açısından, Türk futbolunun selameti açısından, yapılmış olan bir başvuru. Dosya FİFA Disiplin Kuruluna gönderildi. Benim tahminim FIFA Disiplin Kurulu, UEFA’ya gönderecek. Çünkü biz UEFA’ya bağlıyız. Konfederasyon değerlendirmeyi kendisi yapacak.

Neticede dönüp baktığımızda herkesin ağzında aynı kelam var. Adalet istiyoruz. Adaletin tahsis olması için sağlanması için görev yapan insanların rahatlıkla görev yapabilmeleri özgürce ve bağımsız olarak görev yapabilmeleri lazım. Bağımsız olarak, özgürce görev yapmaları için hiç bir baskının altında olmamaları lazım. Kurulların bağımsızlığı ile ilgili ciddi şekilde AİHM’in kararı, hem de Kamu Denetleme Kurulunun verdiği tavsiye kararının olduğu yerde bağımsızlığın tartışıldığı bir ortamdayız.

Bireyler kendilerini zorlasalar da adalet denilen şeyi tahsis ettirmeleri son derece güç. Bu bir anlamda bahana de olabilir. Bahane olarak da kullanılabilir, bizler tarafından kulüpler tarafından. Onun için bunun kökünden çözümlenmesi lazım. Kökünden çözümlenmesi için orada ki kararların uygulanması lazım. Bu kararlarda AİHM Kararlarında, Kamu Denetleme Kurulunun kararlarında FİFA’nın talimatları ve kuralları orada onlar refere edilerek onlar örnek gösterilerek verilmiş olan kararlar."
 

Editör: Haber Merkezi