Trabzonspor’un Norveçli futbolcusu Alexander Sörloth, sezon sona ermeden adeta Avrupa piyasasında transferi en çok konuşulan isimlerin başında gelmeye başladı. Bordo-Mavililerin sezon başı İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'den satın alma opsiyonlu 2 yıllığına kiraladığı futbolcu 39 resmi maçta 25 gol 8 asist yaparak adından sıkça söz ettirdi.

Trabzonspor’u geride kalan 26 haftada zirveye taşıyan isimlerin başında gelen Sörloth’un ismi son olarak İtalyan devi Milan ile anılmaya başlandı. Avrupa’nın 5 büyük ligi Premier Lig, La Liga, Serie A, Lique 1 ve Bundesliga’da ismi transferde ilk sıralarda yer alan Sörloth, Trabzonspor’un ekonomik alanda da sigortası konumunda yer alıyor.

Karadeniz ekibi 6 milyon Euro ödemesi halinde önümüzdeki sezon Sörloth’un bonservisini alacak. Ancak çok yüksek bir transfer teklifi gelmesi halinde Trabzonspor bu konuda daha erken davranabilir. Yönetimin bunun üzerinde değerlendirme yaptığı belirtilirken futbol otoriterleri “Trabzonspor Sörloth’dan en az 20 Milyon Euro transfer kazancı elde edebilir” değerlendirmesini yapıyor.

Editör: Haber Merkezi