Trabzonspor’un 2010-11 şampiyonluk kupasının çalındığı 3 Temmuz şike süreci ile ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı. 

Karar sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kulübün televizyonunda açıklamalarda bulunarak Trabzonspor camiasına seslenerek  "UEFA'ya sorduğunuz zaman size biz men etmedik der. UEFA'nın kararını ülkemizin federasyonu verdirtti. Dik duran bir federasyon yoktu. Trabzonspor camiasına sesleniyorum. UEFA şunu verdi bunu verdi demeyin. Hiç inandırıcılığınız yok. Daha da sıkıntıya girersiniz." İfadelerini kullandı. Ayrıca açıklama sırasında Koç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mektuplaşmaları da ekranlara yansıtıldı.

Koç bu sözlerle Trabzonspor’un haklı mücadelesine gölge düşürmeye ve kendi camiasını kandırmaya çalışırken inkar ettiği şike soruşturmalarının tapeleriyle Trabzonspor’u UEFA’ya şikayet ettiğini ise unuttu. 

Koç açıklamasıyla, Spor Disiplin Yargılama ile Ceza Hukuku yargılamasının farkını bilmediğini, Türkiye’de bir gecede çıkan kanunla halı altına süpürülen, siyaset gücüyle üstü kapatılan şikenin varlığının ve CAS kararı ile de inkar edilemez boyuta geldiğinden bihaber olduğunu tekrar göstermiş oldu. 

Öte yandan CAS’ın 2010-2011 sezonuna yönelik gerekçeli kararının 267. paragrafında ise şu ifadeler bulunmaktadır: “Şike suçu bizim tarafımızda sabittir. Türk Yargıtayı tüm kişileri aklasa bile, bu durum, verdiğimiz kararı etkilemeyecektir.”

Editör: Haber Merkezi