YENİ BİR ÇIKIŞ TRENDİNE GİRDİ

Sezona çok kötü bir başlangıç yapan ama ikinci yarıdaki çıkışıyla birlikte önemli bir sıçrama yaşayan Trabzonspor’un  Karabükspor ile oynadığı maç büyük önem taşıyordu. İkinci yarıda üst üste aldığı 4 galibiyetin ardından  Alanyaspor ve  Konyaspor beraberlikleriyle büyük bir hayal kırıklığına neden olan ve, “Altın çağ sona mı eriyor” dedirten Bordo-Mavili ekip için Cuma akşamı oynadığı karşılaşma belki de kırılma noktası olarak kabul ediliyordu. Bu maçın kaybedilmesi, Avrupa için kurulan hayallerin sonu olacaktı.

2’NCİ YARININ EN BAŞARILI TAKIMI

Karabükspor’un mağlup edilmesi ise, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılma yolunda verilen mücadele için yeni bir başlangıç olacaktı. Aynı zamanda Bordo-Mavili takımı takip eden rakibinin de kendisinden tamamen uzaklaşmasının sebebi haline gelecekti. Bu zorlu karşılaşma 1-0 kazanıldı ve Trabzonspor adeta altın değil elmas buldu ve yolundan döndürülmesine izin vermemiş oldu. Bordo-Mavili takım, bu galibiyetiyle birlikte ikinci yarıda en çok puan toplayan takım olarak da ismini 2017 yılına altın harflerle yazdırdı, taraftarını mutlu etti.

VE 2017’DE YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Trabzonspor, 2017 yılında ligde oynadığı 7 maçtan 5 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılırken, tam 17 puana ulaştı. Bordo-Mavili ekip ilk yarıda ise oynadığı 16 lig maçında sadece 18 puan toplayabilmişti.  Böylece ilk yarıdaki 16 maçta ulaşılan puana, ikinci yarıda neredeyse 7 maçta ulaşmayı başararak büyük bir sükse yaptı.  Karabükspor zaferi aynı zamanda beraberlikler zincirinin de kırılması ve futbolcuların özgüveninin kaybolmasına neden olacak sonuçların başlamasının da önüne geçti. Böylece 3 puan alan Trabzonspor gerçeğinde ise çok daha büyük bir iş başarmış oldu.

Editör: Haber Merkezi