Trabzonspor'un şampiyon teknik direktörü Abdullah Avcı A Spor ekranlarında açıklamalar yaptı. 

Beşiktaş kariyerinden bahseden Abdullah Avcı, "Beşiktaş süreci 7 aylık süreçtir. Bana çok büyük deneyimler kazandırmıştır. Kaybettiğim gibi gözüktüğü yerde kazanmışımdır. Büyük bir camiada görev yaptığım için çok mutluyum." dedi.

"Şehrin duygusunu dengeledik"

Trabzonspor ile hedefe aşağıdan başlamamız, mesleki anlamda yaşadığım deneyimler daha çabuk kararlar almamı sağladı. Bu deneyimler bana çok olumlu olarak döndü. Çok doğru tespitler yaparak, şehrin duygusunu dengeleyerek bu şekilde adımlar attık. Taraftarımızın ve yönetimin verdiği destek ile birçok enerjinin bir araya toplandığı bir sonuç oluştu.

"Kupalı hocalar görevlerinden ayrıldı"

Lig başladı devre arasından sonra lig bitti dediler. 25 puanlık fark oluştu. Beşiktaş Sergen Yalçın ile 2 kupa kazandı. 15. haftada ayrılmak zorunda kaldı. 8 kupalı Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı. Bu bir gerçek. Ne yazık ki böyle oluyor.

"Uğurcan başarılı olmasına rağmen başarısız gösterildi"

"Uğurcan başarılı olmasına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda başarısız gibi gösterildi. Altay da bu ülkenin çok değerli bir kalecisi. Anytalyaspor maçından sonra köşede tek başına ağladığını da gördüm. Çünkü o, bu takımın taraftarı, buradan yetişmiş.Türk Milli Takımı'n kalesini son 7 sezondur Abdullah Avcı ve ekibinin çalıştırdığı kaleciler koruyor. Volkan Babacan, Mert Günok, Uğurcan Çakır... Bu kalecilerin hepsi yetenekli ama takım organizasyonum, kalecileri daha da değerli hale getirdi."

"Trabzonspor'un menfaatleri önemli"

"Uğurcan, Dorukhan ile beraber Milli takım kampındalar. Şu anda Uğurcan ile ilgili bir bilgim yok. Ama tabii kafamda bir B planı var. Nwakaeme şunu biliyordu, onun özgürlüğünü aldım. Elinden geldiğince bu takıma yardımcı olmaya çalıştı. Bu süreç, yönetim ve oyuncu arasında devam ediyor. Hem kulüp hem de oyuncu menfaatleri düşünülüyor. Git geller oluyor. Karar verdiğinde bana geldi, ben kalmak istiyorum dedi. Ben de kulüple konuştum.Esas olan Trabzonspor. Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda ne karar çıkarsa, saygımız olacak."

"Djaniny bizim için özel bir oyuncu"

"Trabzonspor'da Djaniny çok özel bir oyuncu. Djaniny ve Hugo'ya ben sizi yollayıp yeni birini alıp 6 ay daha tekrar edemem. Biz bu sene şampiyon olacağız. Ben size başka türlü yardımcı olurum dedim. Djaniny'e Adebayor'u örnek verdim. Sen en az onun kadar yeteneklisin. Adebayor İngiltere'yi tercih etmiş, sen Meksika ile rahatı tercih etmişsin dedim. Djaniny ile devam ettik ve şampiyon olduk.Djaniny Geçen sene de resmi teklifler geldi. Ama bizimle mukavelesi var. Bizim için özel bir oyuncu. Umarım devam edecektir."

Transfer gündemi

"Sörloth çok etki yapmış Trabzonspor'da. Sırtına almış taşımış... Etkileyici bir performans... Sonrasında her forvetin kolay değil. Cornelius'un kariyeri aslında daha iyi. Harika bir Avrupalı. Oyun planında ne verdiysen onu uygulamaya çalışır. Ondan son derece memnunuz. Bu sene 46 müsabaka oynadık. Şimdi belki 50 barajını devireceğiz. O yüzden ön tarafa atletik bir forvet desteği olabilir. Yerli oyuncu kuralı da çok etkili olacak."

"Sağlık raporlarına göre karar vereceğiz"

"Savunmanın merkezi şöyleydi. Victor Hugo çok dengeli ve Edgar Ie çok atletikti. Bizim için değerliydi, çok da iyi gidiyordu. Sakatlandığında mukavelesini dondurduk. Ama biz şampiyonlukta adım atmış her oyuncuyu kutlamalara çağırdık. Gervinho ve Abdülkadir Parmak da aynı. Edgar'ın sağlık raporlarına bakıp, ona göre karar vereceğiz."

"Dorukhan Toköz performansı"

"Dorukhan Toköz Her şeyiyle yüzde 100 oynayan ama sakatlanma eşiği çok yüksek bir oyuncu. Sezon başı kampına da geç katıldı. Avrupa'ya gitmek istiyordu. Ben, gel burada şampiyonluk yaşayacağız dedim.Zaman zaman sakatlanma riski ölçümlerine göre kenara çektik. Bazen küstü. Burada oynamak istiyorum dedi ama hepsi koruma amaçlıydı." 

"Abdülkadir Ömür çalıştığım en yetenekli oyunculardan bir tanesi"

Avcı "Abdülkadir Ömür çalıştığım en yetenekli oyunculardan bir tanesi. İlk resmi müsabakasını Başakşehir karşısında oynadı. Adını duyuyordum ama görünce... Clichy bu nasıl oyuncu demişti...Bazen taraftarın beklentisi fazla olabiliyor. Geldiğimde sen hangi bölgede daha rahatsın diye sordum. Ortada oynarken daha rahat ettiğini söyledi, biz de onu orada kullandık."

Anadolu'da böyle yetenekli oyuncuları herkes pamuklara sarar

"Bir Galatasaray maçı. Önceden beklerdim devre olsun diye. Ama burada şöyle bir şey vardı. o kadar tekrarımız oldu ki... Bazen beni de yoruyor, oyuncuyu ve ekibi de yoruyorum. GS maçı daha 3. dakika bu ne yapıyor dedim. 33. dakikaydı işler kötü gidiyordu. Ömür'ü oyundan almak zorunda kaldım. Cevap verdi takım, 2-2'yi yakaladık.Anadolu'da böyle yetenekli oyuncuları herkes pamuklara sarar."

Hayat bazen dibi görmeni ister

"Ben dedim ki Ömür'e, hayat bazen dibi görmeni ister dedim. Sen dipten çıkacaksın, ben de sana yardımcı olacağım dedim. Hiç cevap vermedi. 1 hafta sonra tekrar formayı verdik, Kasımpaşa maçını kazanmamızı sağladı. Son hafta kapımı çaldı, bu sene harika davrandın bana dedi. Ben bugün maça başlamak istiyorum dedi. Şampiyon takımın altyapısından gelmiş, şampiyonluğu yaşamak istiyor. Magneti gösterdim onunla başlayacaktım zaten. Umarım maçın sonuna kadar oyunda kalırsın dedim."

Vısca transferi

"İstanbul Büyükşehir Belediye'deyken rapor geldi. Ekipten Visca'nın takip edilmesinde fayda var dendi. 2010-11 kamp maçı. Hazırlık maçında sana söylediğimiz oyuncu bu dediler. Maç 4-4 bitti. Edin Visca arkamıza koşuyor, bire birde geçiyor. Uçuyor bugün. Kim dedim menajeri? Hemen çağırttırdım. 200 bin Euro kendisi, 400 bin Euro'da bonservisi ile kulübe kattık.Her bün kendini geliştiren, katkı sunan benimle beraber 2 kupa finali oynayan bir oyuncu oldu. Başakşehir'e verebileceği her şeyi verdi. Ne kadar puan farkı olursa olsun böyle bir oyuncu rekabette değer katar."

"Dükkan senin dediler"

"İlk devrenin son maçında Başakşehir maçıydı. Onlar benim odama geldiler. Ben de onların odasına gittim maç bitince. Amacım bir şeyler konuşmak. Daha önce Göksel başkanı yoklamıştım. Şu kadara aldım, bu kadar verdiriyorum, benim kulüpte bir hakkım varsa Visca'dan yana kullanmak istiyorum dedim. Onlar da dükkan senin dediler.2 maç ses olmayınca ne oluyor ya dediler şehrimiz. Ama 2 maç sonra koparttı. Herkes istiyordu ama. Hamsik hemen al diyor, Nwakaeme çok iyi transfer diyor. Ömür, Dorukhan, Uğurcan istedi."

"Hamsik'ten milli takımı bırakmasını rica ettim"

"Hamsik ile çalışmaktan son derece memnun oldum. Hiçbir şeyden şikayet etmeyen, özel bir oyuncu, özel bir karakter. Genç oyunculara onu örnek olarak gösteriyoruz. Milli takımı bırakmasını rica ettim. O da yeni bir karar verdi, Milli takımı bıraktı."

Editör: Haber Merkezi