Peşin peşin baştan not düşeyim Abdullah Avcı’nın Allah yardımcısı olsun. Bordo-Mavililer 57 gün sonra kazanmasına kazandı ama açık söylemek gerekirse bizleri hop oturtup hop kaldırdı. Tabii ki hop oturup hop kalkmamız keyiften değil, korkunun verdiği endişedendi. O yüzden sona yazılması gerektiğini baştan dile getiriyorum ki Abdullah Avcı’nın bu kadro ile işinin ne kadar zor olduğunu herkes daha iyi anlasın.

Abdullah Avcı’nın etkisinin sahada tepkiye dönüşeceği umudu hepimiz tarafından beklenen bir şeydi. Kısa sürede takımda bir şeyleri değiştirebileceği düşüncesi ister istemez bizleri esir almıştı. Kariyeri ve tecrübesiyle Bordo- Mavililer için bir şans olarak lanse ettiğim Avcı he ne kadar zamanın kendileri için ilaç olacağını maç sonunda dile getirse de kusura bakmasın görünen köyde klavuz istemez. Eldeki malzemeden de Mourinho gelse dahi iyi işçilik çıkaramaz. Bu kadar açık net söylüyorum.

Ağı gitmiş vahı kalmış Erzurumspor karşısında ikinci yarıda ipleri rakibine veriyorsan konuşmanın ve tartışmanın da bir manası yok. Kimse yok hava şartı ve zemin ağırdı masallarıyla bizleri kandırmaya çalışmasın. Aynı şartlar rakip içinde geçerliydi. Dolayısıyla şartlar eşitti. Eşit olmayan şeyler ise takımındaki bazı isimlerin tel tel döküldüğü. Allah aşkına Abdülkadir Ömür’ün Ekuban’a 3 metreden verdiği gol pasının dışında ne yaptığını biri bana anlatsın. Anlatamaz. Çünkü genç oyuncu korkarım ki futbolu unutmuş. Rakibinin üzerine gitmekten korkan bir oyuncu kusura kimse bakmasın, benim gözümde yok hükmündedir. Eğer Allah vergisi yeteneklerin var olduğuna inanıyorsan çıkar ortaya. Ama nerede. Abdullah Avcı’yı tek eleştireceğim nokta ise 84 dakika Abdülkadir Ömür’ü sahada tutmasıydı. Belki hocanın düşüncesi kötü oynayan futbolcuyu kazanma isteği olabilir ama burada en büyük kötülüğü aslında Trabzonspor’a yaptığını unutmamalı. Her hafta umut ediyoruz Abdülkadir Ömür’ün düzeleceğini ama hep hayal kırıklığı. Ya Afobe’ye ne demeli. Kardeşim böylesine kritik maçta fırsat yakaladın mı skor tabelasına katkıda bulunacaksın. Bulunamıyorsan kenarda bizim gibi takımı takip edersin. Nwakaeme’yi de sahada göremedik. Dikkatimi ne çekti biliyor musunuz, beyaz formasına leke getirmemesi! Oh mis gibi. Malzemecilere de iş çıkarmadı Nijeryalı futbolcu! Demek ki görevi de dün akşam oydu!

Trabzonspor Erzurum karşısında zaman zaman saman alevi gibi parladı. Ama futbol olarak beni tatmin etmedi. Takımda öne çıkan üç isim vardı, Ekuban, Hugo ve Edgar. Bu 3 oyuncu gibi diğer kalanlar ortaya bir şeyler koysaydı korku filimini bize izlettirmezlerdi. Şimdi en büyük merakım Abdullah Avcı’nın bu kadro için şapkadan tavşan çıkarması. Çıkarması da mucize olur.