6 PUANLIK MAÇI ZAFERLE BİTİRDİ

Beşiktaş yenilgisinin ardından Avrupa yolunda büyük yara alan Trabzonspor, geride bıraktığımız hafta aldığı Antalyaspor galibiyetinin yanında, rakiplerinin de verdiği kayıplar ile birlikte yeniden en umutlu takım durumuna geldi. Bordo-Mavililer, kendisine yakın ekiplerin de kaybetmesiyle birlikte adeta haftayı 12 puanla kapattı.

Trabzonspor, haftaya 5’nci sırada girerken,  43 puanla 6. basamakta  arasında sadece 1 puan fark olan Antalyaspor’u 3-0 gibi net bir skorla yenerek bu takımla aradaki farkı 4 puana çıkardı.   Dördüncü  sıradaki G.Saray ise evindeki maçta F.Bahçe’ye 1-0 yenilince bu takımla arasındaki fark da 2’ye indi.

RAKİBİ SAF DIŞI KALDI, KENDİ YOLUNU AÇTI

Trabzonspor için Antalyaspor maçı birçok açıdan büyük önem taşıyordu. Çünkü bir yandan ikinci yarıda başlattığı ancak Beşiktaş’a karşı alınan 4-3’lik yenilgiyle sekteye uğrayan büyük çıkışın devam etmesi, diğer yandan da UEFA Avrupa Ligine katılma yolundaki önemli engellerden birinden kurtulması anlamına geliyordu. Bordo-Mavili ekip, hem kazanarak, hem de rakibini saf dışı bırakarak yoluna devam etmiş oldu. Trabzonspor bu galibiyetiyle birlikte Antalyaspor ile arasındaki puan farkını 4’e çıkarıp bir anlamda 5. liği garantiye alırken, Galatasaray’ın da mağlup olması üzerine bu takımla arasındaki farkı 2 puana indirip lig dördüncülüğü için de ciddi olarak umutlandı.

TARİHİ HEZİMETİ UNUTTURAN ZAFER

Bordo-Mavili takım için bu maçın bir başka önemi ise geçen sezon rakibine karşı aynı statta aldığı 7-0’lık yenilgiydi. Bu yenilgi Trabzonspor tarihinin en büyük hezimeti olarak kayıtlara geçmişti. Ayrıca ilk yarıda da Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Kırmızı-Beyazlılara 1-0 mağlup olmaktan kurtulamamış, ligde çöküş süreci yaşamıştı. Bu kez rakibini 3-0 mağlup ederek tarihi hezimetle birlikte ilk yarıdaki yenilginin de rövanşını alarak taraftarlarına büyük bir coşku yaşatmayı da başardı. Ayrıca Bordo-Mavili ekip 3-0 kazanırken, deplasman krallığını da sürdürdü ve son yılların en yüksek skorlu dış saha zaferine de imza attı.

 RAKİPLERİNİN TÜMÜ KAYIP VERDİ

Haftaya başlarken, 44 puanlı Trabzonspor, Antalyaspor galibiyetiyle 47 puana ulaştı ve altındaki takımlarla önemli bir kopuş yaşadı. Konyaspor ise 39 puanlı başladığı haftayı galibiyetle bitirseydi 42 puana ulaşacaktı. Fakat yenilince yerinde saydı ve Trabzonspor bu ekibe tam 8 puan fark attı. Antalyaspor ile de fark 4’e yükseldi. Bir üst sıradaki Galatasaray ise 49 puanda kalınca Trabzonspor ile arasında sadece 2 puan kalmış oldu. Böylece bu ekibin bir yenilgisi, Bordo-Mavililerin bir galibiyeti halinde yer değiştirmiş olacak ve Avrupa için gerekli sıralamada yerini alacak. Hafta sonunda elde edilen puanlar sonunda Trabzonspor belki de sezonun en karlı haftasını geride bırakmış oldu.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi