AVRUPA YOLUNDA AVANTAJ KAÇTI

İkinci yarıya mükemmel bir başlangıç yapan ve özellikle üst üste aldığı 4 galibiyetle gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılabileceği sinyallerini veren Trabzonspor’un Konyaspor karşısında 1-1 berabere kalmasının yarası ağır oldu. Ligde seri galibiyetler zincirini 0-0’lık Alanyaspor beraberliği ile sonlandıran Bordo-Mavililer, böylece ikinci beraberliğini de alarak Avrupa Kupalarına katılabilme yolunda verilen mücadelesini sekteye uğrattı. Özellikle Antalyaspor’un haftayı mağlubiyetle kapatmasıyla yakaladığı şansı da  olumsuz kullanılmış oldu.

 KALESİNDEKİ GOL ORUCU DA BİTTİ

Trabzonspor Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda uzun süredir gol yemiyordu. En son Bursaspor ile 17’inci haftada oynanan maçın 40’ncı dakikasında kalesinde gol gören Bordo-Mavili ekip, ardından ligde  ve kupada oynanan Kasımpaşa, Gaziantepspor, Gümüşhane, Konyaspor maçlarıyla  Osmanlıspor ve Alanyaspor karşılaşmalarında  kalesinde gol görmemişti. Konyaspor maçının 47’nci dakikasında gol yiyen Trabzonspor böylece 637 dakika sonra kalesinde golü görmüş oldu. Bordo-Mavili ekip 4 maç üst üste kazandıktan sonra, 2 maçta 4 puan kaybederek üst sıralar yarışında devasa bir adım atma hakkını da kaybetti.

 FORMDA FUTBOLCULARDAKİ DÜŞÜŞ

Trabzonspor’a devre arasında geldikleri günden sonra performanslarıyla dikkat çeken yeni transferlerden tecrübeli futbolcular Olcay Şahan, Emmanuel Mas ve Joao Perreira ilk kez bu kadar olumsuz görüntü verdi. Ayrıca ikinci yarıya formda başlayan Fabian Castillo ile birlikte Ogenyi Onazi de, Konyaspor karşılaşmasında sınıfta kaldılar. Takım kaptanı Onur Recep Kıvrak dışında kalan isimlerin tümünün de ikinci yarıdaki ilk 4 maçın çok altında performans göstermiş olmaları gelecek maçlar adına endişeye sebep olurken, yeniden hızlı bir şekilde eski günlerine dönüş sinyalleri vermeleri gerektiğinin altı çizildi.

Karadenizde sonnokta özel haber / Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi