Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, FIFA tarafından 4 ay futboldan men cezası ve Trabzonspor'a ödemek üzere de 100 bin euro para cezası alan Hakan Çalhanoğlu'nun cezasını az buldu. 17 yaşındayken Trabzonspor ile sözleşme imzalayan ancak bu sözleşme şartlarına uymayan Hakan Çalhanoğlu, aldığı men cezası nedeniyle Milli Takım'da da forma giyemeyecek.  Nevzat Aydın, "Hakan Çalhanoğlu'nun 4 aylık men cezası umrumda değil. Verilen para cezasını ise az buluyorum. Hakan bari parayı geri ver!" dedi.

"MİLLİ TAKIM PUAN KAYBEDERSE VİCDAN AZABI DUYMAM"

Hakan'ın Milli Takım'ın oynayacağı Kosova ve Finlandiya maçlarında da oynayamayacak olmasını da yorumlayan Nevzat Aydın, "Hakan Çalhanoğlu bu iki maçta sakatlığı nedeniyle oynayamasa Milli Takım, Dünya Kupası'na mı gideyecekti? Bu yüzden bu maçlarda bir kayıp yaşanması durumunda her hangi bir vicdan azabı duymayacağım." ifadelerini kullandı.

"TRANSFERLERİ TRANSFERMARKT'TAN YAPMADIK"

Yaz aylarında yapılan transferlere yönelik eleştirilere de cevap veren Aydın, "Bir kere şunu söyliyeyim. Biz transferleri transfermarkt'tan yapmadık. Bunu böyle söylemeye bile gerek yok. Kulübün Finansal Fair Play ile bir sorununun olmaması için çaba gösterdik. Maaş bütçesini 41 milyon euro'dan 20 milyon euro'ya indirdik. Sadece sattığımız oyunculardan istediğimiz geliri elde edemedik. Bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yeni sezonda da 4-5 oyuncu transfer edeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"MEHMET EKİCİ AİLESİ VE MENAJERİNİN KURBANI OLDU"

Mehmet Ekici ve Suk transferleri ile ilgili de konuşan Aydın, "Mehmet Ekici de aynı Hakan Çalhanoğlu gibi ailesi ve menajerinin kurbanı oldu. Dönüşe olmayan bir yola girdi. Ailesi ve menajeri onu bu duruma soktu. Trabzonspor için 2 milyon euro çok da önemli bir para değil. Önemli olan duruşumuzu korumak. Suk transferi nedeniyle de sıkça eleştiriliyorum. Ama ben hâlâ oyuncunun arkasındayım. Sadece sezon başında dağınık bir takım olduğumuz ve topu ileriye taşıyamadığımız için başarısız oldu." dedi. "550 OYUNCU İLE GÖRÜŞTÜK" Devre arasında yapılan transferleri de yorumlayan Aydın, "Biz yazın 550 tane oyuncu ile görüşmüştük. 150-200 tanesi ile bizzat ben de görüştüm. Bu dönemde ise daha tanınan oyuncular tercih edildi. Yapılan transferleri hatalı bulmuyorum. Ama ben görevde olsam transferi bu şekilde yapmazdık." şeklinde konuştu.

YENİ SEZON FORMALARI

Aydın ayrıca yeni sezon formaları ile ilgili de tüyolar verirken yine bir çubuklu formanın olacağını bir 50. yıla özel beyaz forma ile bir sürpriz forma olacağını söyledi. Aydın ayrıca her sene formaların daha iyi olacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi