Trabzon’da Trabzonlu Trabzonsporlu futbolcuların kadro dışı kalmış olmasıyla Halilhodzic’in moralinin düzeltmesine rağmen, kafa yapısında ilk 11’de ve oyun anlayışında Trabzonspor’u başarıya taşıyacak olan bir gelişme göremedik.

Her hafta ayrı bir 11, korkak futbol, ve futbolcunun kendine olan güvenini yok eden anlayışla sahaya sürülen bir takım.. 23. dakikada gol yiyen Trabzonspor’un bu dakikaya kadar bir tane atağını izleyemiyoruz.  Sahadaki futbolcunun baskı ve hücum istediğine rağmen ne yazık ki teknik patronda bir kıpırdanma ihtiyaçı yok. Orta sahada etkisiz Trabzonspor’da Mehmet Ekinci’nin gol vuruşu olmasa Trabzonspor’un hali perişan. Bu da demek oluyor  ki biz bu hoca, Trabzonspor’un delikanlı futbol oynamasına müsaade etmeyecek.
30. dakikadan sonra Akhisar’ın oyundan düşmesi Trabzonspor’u hücum oynuyor görüntüsüne bürüdü.  Bu gerçek bir hücum değildi. Buna rağmen devre beraberlikle kapandı.  İkinci yarının 10. dakikasındaki görüntüsünden anlıyorum ki Trabzonspor yine iyi oynayamayacak, yine baskılı bir oyunu ve galibiyeti kovalayamayacak.
Rakip kötü oynarsa, hata yaparsa belki maçı kazanma şansımız olur diye futbol gerçekleriyle örtüşmeyen bir hisse kalıyor bütün beklenti.

Malesef Trabzonspor beraberlikle mutlu olacak bir anlayışta. Cardozo Yatabare değişikliğine baktığım zaman bu inancım daha da pekişiyor. Yatabare Cardozo ikilisi ile hücumda etkili olmak yerine yine normal oyun anlayışını tercih etmesi Trabzonspor’un bir talihsizliği olarak düşünüyorum. Maçın son dakikalarında Akhisar’ın oyun kalitesinde bir artış olmazken, Trabzonspor’un da rakibin bu oyununa karşı galibiyet inancı olduğunu göremiyorum.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum; Trabzonspor’un bu oyun anlayışı Trabzonspor’a yakışmıyor. Buberaberlikten sonra Trabzonsporlu  M. Akbaş’ın kadro dışı kalması gündeme gelir mi.. Bana göre kadro dışı kalması gereken Halilhodzic’tir... Tahmin ediyorum ki yönetimin düşüncesi de böyledir. Böyle olmalıdır.