SONNOKTA ADNAN SUNGUR - Bankalar, gayrimenkullerin ipotekli olmasından dolayı Bordo-Mavili yönetimin kredi talebini geri çevirince ve ekonomik durum iyice sıkışınca, transfer edilecek oyunculara para bulunamayınca, bunun yanında eldeki futbolculara da ödeme yapılamayınca bu kez yeni bir dönemi başlatmış oldu.

BANKALAR KREDİ VERMEYE YANAŞMIYOR
Trabzonspor’u son yıllarda yönetenlerin en önemli gelir kaynağı adeta banka kredileri olmuştu. Özellikle Sadri Şener döneminden başlayarak, İbrahim Hacıosmanoğlu ve ardından da Muharrem Usta banka kredileriyle birlikte Bordo-Mavili kulübü yönetirken, borcunu da katladıkça katlamaktan geri durmadılar. Usta, Hacıosmanoğlu yönetiminin Denizbank’tan aldığı krediyi kapatmak için daha düşük faizle ama çok daha yüksek bir kredi çekerek geçen sezonun transferlerini de gerçekleştirmişti.

TÜM KAPILARI ZORLADILAR AMA
Kulübün tüm gayrimenkulleri de ipotek edilmiş, bunun yanında TFF’deki gelirlerin bir kısmı da temlik olarak verilmişti. Alının kredi miktarı ise 365 milyon liraydı. Muharrem Usta ve ekibi bu kredinin ödemeleri başlamadan 60 milyon dolarlık bir kredi için de tüm kapıları zorlamasına rağmen amacına ulaşamamıştı. Bu kredinin alınma umuduyla transfer mevsimi başlarken Muharrem Usta ve ekibi birçok yıldız oyuncuyu listesine almıştı.

KULÜP BİRAZ DAHA BATAĞA SAPLANACAK
Bankalar gayrimenkullerin ipotekli olmasından dolayı Bordo-Mavili yönetimin talebini geri çevirmişlerdi. Ancak Muharrem usta, ekonomik durum iyice sıkışınca, transfer edilecek oyunculara para bulunamayınca, bunun yanında eldeki futbolculara da ödeme yapılamayınca bu kez yeni bir dönemi başlatmış oldu. Trabzonspor yönetiminin, büyük ekonomik buhranı atlatmak için bu kez de Faktoring firmalarının kapısını çaldığı ve yüklü bir para aldığı ileri sürüldü. Bankalardan çok daha yüksek faizle iş yapan Faktoting firmalarına Trabzonspor’un mahkum edilmesi ise gelecek adına endişeleri bir kat daha artırdı. Alınan kredi karşılığı, firma Trabzonspor’un tüm gelirlerine el koyacak ve böylece de geleceğe dönük çok daha büyük bir kaosun çıkmasına zemin hazırlayacak. Günü kurtarmak için yapılan hamlenin Bordo-Mavili yönetimin ne büyük bir çıkmazda olduğunu gösterirken, buna karşı her hangi bir tavır alınmaması ise tepkiyle karşılandı.

FAKTORİNG NEDİR?
Firmaların mal ve hizmet satışlarından doğan yurt içi ve yurt dışı vadeli alacaklarının faktoring şirketi tarafından temlik alınarak finansman, tahsilât yönetimi ve garanti hizmetlerinin bir arada sunulduğu komple bir finansman yöntemidir. Faktoring Hizmetleri Finansman: Limit dâhilindeki alacakların vadesinden önce, belli bir ön ödeme oranı üzerinden satıcı firmaya faktoring şirketi tarafından ödenmesidir. Alacak Yönetimi ve Tahsilât: Alacakların temlik yoluyla faktoring şirketine geçmesi ile tahsilât işlemleri faktoring şirketi aracılığıyla yapılır. Garanti Hizmeti: Alıcı firmanın borcu ödememesi durumunda, alıcı firmaya tanınan limitler dâhilinde, herhangi bir reklamasyona tabi olmayan onaylı alacaklar için sağlanan garanti işlemidir.

Editör: Haber Merkezi