Trabzonspor ne zaman şampiyonluk için iddialı bir şekilde yola çıksa kirli eller devreye giriyor, hakemler aldığı talimatları yerine getiriyor. Daha ligin başında 6 puanı göz göre göre çalınan Bordo-Mavililer’de isyan sesleri yükseliyor.

Süper Lig’e oldukça etkili bir giriş yapan, oynadığı futbolla rakiplerine şampiyonluk yolunda meydan okuyan Trabzonspor’u durdurmak için her sezon olduğu gibi bu sezon da karanlık güçler devreye girmiş durumda.

Bordo-mavililerin yükselişine ket vurmaya çalışanlar kapalı kapılar ardına saklanıp alçakça planlar yapmaya başladı. Trabzonspor’un bu sezon puan kaybı yaşadığı üç maça da hakem hataları damga vururken, Fırtına’ya sezonun daha 7 haftasında 6 puan kaybettirdi.

Ligin 4.haftasında Galatasaray ile oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçı yöneten Ali Palabıyık ve VAR’daki Cüneyt Çakır ile el ele verip, Cornelius’a yapılan penaltıyı es geçti, Galatasaraylı Nelsson’un kaleye şutta topa elle müdahalesini görmezden geldiler.

Ardından ligin 6.haftasındaki Konyaspor maçında Hugo’ya gözünü kırpmadan kırmızı kartı gösteren maçın hakemi Halil Umut Meler, farklı pozisyonlarda Konyasporlu oyuncuların benzer hareketlerini ise görmedi. Çifte standart uyguladı.

Karadeniz ekibinde bardağı taşıran son olay ise Alanyaspor maçında yaşandı. 7 Mart 2020’da Trabzonspor’un Gaziantep FK ile oynadığı maçta Abdülkadir Ömür'ün nizami golünü iptal eden ve bordomavili kulübün “Türk futbolunun yüz karası” diye nitelendirdi.Hakem Halis Özkahya’yı Merkez Hakem Kurulu, hiçbir şey yaşanmamış gibi Alanyaspor maçına atadı. Geçen sezon Fırtına’nın hiçbir maçına verilmeyen Özkahya, bu maçı da katletti. Tetikçi hakem yine birilerinin emriyle Trabzonspor’a çelme taktı.

Puan kayıpları özellikle Trabzonspor ’un zirve şansı yakalaması da dikkat çekti. Trabzonspor söz konusu 6 puanı kaybetmeseydi şuan en yakın rakibine 5 puan fark atmış olacaktı. Elbette henüz ligin, elbette başı hiçbir şey bitmiş değil ancak bu düzen böyle devam etmez.

Trabzonspor bu kirli ve karanlık güçleri mutlaka dize getirecektir. Bordomavili yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların emeğini, camianın ise sevincini çalan emek hırsızları koltuklarında rahat edemeyecekler. Artık birine veya birilerine bu durumun hesabının sorulması gerekiyor. 

Editör: Haber Merkezi