ÇOK ÖNEMLİ BİR PARA ORTADA

Başkan Ağaoğlu, “Futbol yelpaze değiştirdi. Önemli bir maç bizim açımızdan son derece önemli bir maç. Hem işin ekonomik boyutu hem sportif boyutu var. Tanıtım boyutu var. Özellikle son 3-4 aydır kutlamalarla başlayan dünyada oluşan bir Trabzonspor algısı var. Tabi Transferlerimizde bu bizim işimizi kolaylaştırdı. Ama aynı zamanda bu tanıtımın aynı paralelde devam etmesi, ülke puanı açısından son derece önemli. Bunu her zaman söylüyoruz. Özellikle son zamanlarda sık sık tekrarlamaya başladım. Bugün eğer Süper Lig şampiyonu ön eleme oynuyorsa hepimizin futbol ailesi içerisinde olan herkesin ben dahil şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım, biz nerde hata yaptık ki bu konuma geldik. Yani lig şampiyonu ön eleme oynuyor büyük liglerle kendini kıyaslıyorsun ama şu büyük liglerdeki 3 sıradaki takım bile direk Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor.  Bir UEFA kupamız var Galatasaray’ın kazandığı 2000 yılında.  Biz futbolun içerisinde olan insanlar olarak demek ki çok büyük hatalar yaptık ki bugün Şampiyonlar Ligi için Rusya çekilmeseydi, ön eleme oynayacaktık bugün play off oynuyoruz. İnşallah bugün kazanırız, ülke puanı için önemli. Play off’u geçersek hem bunun ekonomik hem de sportif boyutu var. 32 takım arasında boy göstermek orası farklı bir lig. Ekonomik boyuta göre Trabzonspor açısından oradaki o para son derece çok önemli bir para.” değerlendirmesinde bulundu.

UEFA UYARI GÖNDERDİ

Transferle ilgili konuşan Ağaoğlu, “Son şampiyon Trabzonspor kadroyu muhafaza etti. Sadece 2 futbolcu ayrıldı geçen seneki kadrodan. Şu an da 6 tane takviyemiz var. Belki bir takviye daha olabilir. Hocamız biraz rahatlasın, Bu iki maçı atlattıktan sonra bir değerlendirme yapacağız. İlerleyen süreç içerisinde de transferler olabilir.  Özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Şu kadar  para verelim bunu alalım bu kadar verelim bunu alalım  böyle bir şey yok. UEFA daha geçen hafta bütün kulüplere uyarı gönderdi. 

BARTRA İÇİN 8 MİLYON EURO İSTEDİLER

Kulüpleriniz pandemi koşullarında iyileştirme yapıtğımız için mücadele uygun dedi. Önümüzdeki sezondan itibaren eğer bütçenizde finansallarınızda herhangi bir sıkıntı olursa hiçbir takımın gözünün yaşına bakmayacağım diye. Burada da limit belli 5 milyon euro’nun üzerinde açık verdiğiniz takdirde Avrupa Kupalarından men cezası alıyorsunuz. İnsanların bunu değerlendirmesi lazım. Transfer, transfer diye konuşurken. Bugün Batra’yı 1.250.00 milyon euro’ya aldıysak 8 verip alabilirdik. İlk kapıyı çaldığımız zaman karşımıza çıkan rakam 8 milyon Euro’ydu. “Alın gelin Alın gelin” biraz sabırlı olmak lazım. İnce eleyip sık dokumak lazım. Netice itibariyle sadece parayı konuşmuyoruz. Kulübün aynı zamanda geleceğini konuşuyoruz. Onun için dengeli ve planlı programlı gidiyoruz.Siz onları yapıp da Avrupa’ya katılamadığınız zaman yaşayacağının sıkıntının boyutu farklı oluyor.” şeklinde konuştu.

AHMETCAN SORUSUNA YANIT

Ahmetcan Kaplan transferi hakkında da Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: “Gelen geldiği zaman giden gittiği zaman zaten herkesin malumu oluyor. Kulüp gerekli açıklamayı yapıyor diyelim.”

Editör: Haber Merkezi