Trabzonspor'un 2 - 1 kazandığı Kasımpaşa karşılaşmasının ardından konuşan Başkan Ağaoğlu, TFF’nin bağımsız olmayan kurullarını FIFA’ya şikayet edeceklerin açıkladı. 

Şikayeti pazartesi günü yapacaklarını açıklayan Başkan Ağaoğlu şu ifadelere yer verdi:

''MEYDAN MUHARABESİ DEĞİL''
"Konuşmakla bir şey değişmiyor. Bir kulüp başkanımız taş üstünde taş bırakmam dediği zaman, ben de kendisine "Omuz üstünde baş bırakmam dersem, bu işi çözüme mi götüreceğiz? Meydan muharebesi değil."

''3 GÜN ÖNCE DERBİDE NEDEN KART GÖSTERMEDİN DİYOR İFADESİ''
"Aynı pozisyonda çok daha hafifine Cüneyt Çakır'la birlikte VAR'da görev yapan Halil Umut Meler kırmızı kart çıkardı. Mostafa Mohamed'in yüzündeki şaşkınlık ifadesini gördünüz mü dün? 3 gün önce (Trabzonspor-Fenerbahçe maçında) neden kart göstermedin diyor o ifade..."

''VERİLEN CEZALAR TEMEL TEŞKİL ETMİYOR''
“Yapılan uygulamaları, federasyonun kurullarının oluşumunda ki düzensizliği ve FIFA’nın talimatlarına aykırı kurullar oluştuğunu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bunla alakalı kararı, daha sonra TFF, AHİM’in bu kararını temyiz etti. Temyizden onaylanarak geldi. Adalet Bakanlığı, TFF’ye şunu söyledi. AİHM, “Kurullarınız bağımsız olmayan kurulların vermiş olduğu kararlarda her şekilde tartışmaya açıktır. Adaletten uzak kararlardır. Biz bununla birlikte Kamu Denetleme Kuruluna başvuru yaptık. 3 ay süren inceleme sonrasında 20 sayfalık tavsiye kararı geldi. Aynı doğrultuda aynı paralelde. Kurulların bağımsız olmadığı, verilen cezaların temel teşkil etmediği şeklinde… Bunların düzeltilmesi doğrultusunda TFF'ye 1 ay süre tanıdı''

''TFF BİZE KİMSE KARIŞAMAZ DİYOR''
''Federasyonun her zaman ifadesi şu. Biz özerkiz, biz bağımsız, bize kimse karışamaz. Değil aslında. Sadece aldıkları kararlar yargıya taşınamaz. Onun ötesinde Kamu Denetleme Kurulu, TBMM adına dolayasıyla Türk milleti adına görev yapıyor. Bağımsız olmak, özerk olmak, istediğiniz kararı alırsınız, istediğiniz kararı istediğiniz şekilde uygularsınız anlamına gelmez. Dünyanın neresinde olursanız olun. Kurumsal bir görev yapıyorsanız, mutlaka bağımlı olduğunu bir yer vardır''

TRABZONSPOR, TFF'Yİ FIFA'YA ŞİKAYET EDECEK
''TFF’nin de FIFA’nın talimatlarını ve kurallarını uygulama zorunluluğu vardır. Şimdi bu gelmiş olduğumuz noktada, biz o başvurumuzda Pazartesi günü FIFA’ya yapacağımız başvuruda ki bunu çok açık net ifade ettik ve örnekleriyle o dosyayı hazırladık. Kurulların oluşumu AİHM’in ve Kamu Denetleme Kurumunun raporları doğrultusunda bağımsızlıktan uzak. Bağımsızlıktan uzak olan kurulda, bağımlı olduğu birimlerin doğrultusunda karar verir. Bugün oluşmuş olan kurulları FIFA’nın Etik Kod 19’una aykırı atamaların yapıldığını göreceksiniz. Biz bunların hepsini, derledik, dosyalımızı hazırladık. O dosya çünkü Türkiye’de biz Trabzonspor kulübü olarak bunun mücadelesini yaklaşık 2 senedir, 3 senedir veriyoruz. Düzelmesi yönünde sürekli uyarıyoruz ve çaba gösteriyoruz. Yol gösteriyoruz, başvurular yapıyoruz. Bir anlamda Türkiye’de futbol kuralları anlamında, iç hukuk yolları tükendiği için Pazartesi günü örnekleriyle beraber, şikayet anlamında bir başvuruyu Trabzonspor kulübü olarak biz FIFA’ya yapıyoruz. Eğer gerçekten diğer kulüplerde, verilen bu kararlardan, yapılan uygulamalardan, şikayetçilerse, muzdariplerse o zaman onları da bizimle birlikte FIFA nezdinde mücadeleyi davet ediyoruz’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi