SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na sert eleştirilerde bulundu. Trabzonspor yönetiminde birliktelik olmadığını söyleyen ve kulübü iki kişinin yönettiğini savunan Gürdoğan, yapılan yanlış transferleri bedelini Ağaoğlu’nun cebinden ödemesi gerektiğini söyledi. Bordo- Mavili kulübün yanlış yönetildiğini belirten Gürdoğan, böyle devam ederse kongre için harekete geçeceklerinin de altını çizdi.

Gürdoğan, “Yönetim içinde büyük bir kopukluk var. Hiçbir yerde birlikte görünmüyorlar. Kulübü iki kişi yönetiyor. Ahmet Ağaoğlu şehirden kopuk. İki kişi olmuşlar Trabzonspor’u idare etmeye çalışıyorlar. Çıksınlar yöneticileriyle birlik mesajı versinler bakalım kaç kişiler. Hangi sivil toplum örgütünün başkanını tanıyor? Bir karar alırken kime bir şey sordu? Bu kadar yanlış transfer yapıldı bunun bedelini kim ödeyecek. Kendi başına aldı. Ali kıran baş kesen oldu Trabzonspor’un başında” diye konuştu.

AVCI SEZON BAŞINDA GELSEYDİ...
Şuan gelinen noktada Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya bir şey demeye hakları olmadığını söyleyen Gürdoğan, “Çünkü onun da yapacağı bir şey yok. Sene başında Avcı takımın başına gelseydi Trabzonspor en azından bu kadar sıkıntıya girmezdi. Ancak biz her zaman Trabzonspor’u Trabzon’dan birinin yönetmesini isteriz. Benim fikrim bu. Ağaoğlu ikide bir çıkıp şunu yaptık, bunu düzelttik falan dedi. Ama ortada bir şey yok. İbrahim Hacıosmanoğlu zamanında bir platform kurmuştuk. Platformda Trabzonspor’da yapılan yanlışları anlattık o beladan kurtulduk. Bundan da kurtulmak için yeni bir platform mu kurmamız lazım?” dedi.

DELİKANLIYSA CEBİNDEN ÖDESİN
Ahmet Ağaoğlu’nun transfer döneminde birçok yanlış yaptığını belirten Gürdoğan, “Trabzonspor’un geçen sezonki kadrosunu koruyamadı. Bozduktan sonra da yönetime danışmadan kendi kendine karar aldı. O kadar delikanlıysa yapılan yanlış transferlerin bedelini cebinden ödesin. Ben de ona Trabzonsporlusun diyeyim” ifadelerini kullandı.

KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR
Bir iki maç kazandıktan sonra Ahmet Ağaoğlu’nun “Transferde yüzde 90 başarılıyız” dediğini hatırlatan Gürdoğan, “Tamamen Trabzonspor camiasıyla dalga geçiyor. Trabzon’daki seyirci bilinci seyircidir. Trabzon’da nüfusa göre sporla uğraşan kişi sayısı fazladır. Trabzonspor’un mağlup olduğu zaman ihracatta da düşüş var. Her yerde düşüş var. Trabzonlular için Trabzonspor sosyal hayatın her yerinde vardır. Bu nedenle herkes neyin ne olduğunu başarılı olur muyuz olmaz mıyız biliyor. Abdullah Avcı geldikten sonra ‘takımdan şampiyonluk bekliyorum’ diyor. Bıraksın bu işleri. Bu kendini kurtarmak için söylenen sözdür. Trabzonspor şampiyonluk yarışının içinde olamaz bu sene. Olursa mucize olur” dedi.

YANLIŞLARI SÖYLEDİM 
Divan Başkanı Ali Sürmen ve Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ile konuştuğunu söyleyen Gürdoğan, “Yapılan yanlışları ve böyle gitmeyeceğini söyledim. Devre arasına kadar gittik, yanlışları devam ederse ne olacak? dedim. Kongre kararı almayacaksa imza toplayıp biz de aldırırız. Şuan kendi yanlışlarını kendi düzeltsin istiyoruz” diye konuştu.

TRABZONSPOR SAHİPSİZ KALMAZ
Kongreye gidilmesi halinde camiada başkanlığa talip çıkmayacağı şeklindeki eleştiriler için ise Gürdoğan şöyle konuştu: “Trabzonspor asla sahipsiz kalmaz. Kurtuluş reçetesi şahıslara bağlanmamalı. Birçok dernek ve sivil toplum kuruluşları var. Ekonomik olarak bugün çok güçlü insanlar var. Bugün Trabzonspor’u yönetenler kendi cebinden bir lira vermiyor. Trabzonspor’un borcunu ertelemeyle bu iş devam eder mi? Eski yanlışları yapanlar hep İstanbul’da. Herkes buradan nemalanıyor etiketini yapıyor gidiyor. Biz kendi içimizde birlik olmazsak dışarıdan gelenler yönetirler. Biz de bakarız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi