Karagümrük maçının ikinci yarısındaki oynadığı futbol ile birazcık olsun taraftarlarının yüreğine su serpen Trabzonspor, Göztepe’yi sahasında konuk ederken hiçte umulmadık bir oyun kurgusu içerisinde maça başladı.

Her geçen dakika daha iyi işlere adım atacak derken rakibinin direnci karşısında pozitif anlamda sahanın her bölümünde hızlı ve de akıcı futbolunu sahaya yansıtamadı.

Her zaman söylerim; bu ligde her takım her takımı yener her takımada yenilir.

Yeter ki rakibinin karşısına iyi analizle çık.

İlk yarı iki takımda aynı performans içerisinde alan savunmasına ağırlık vererek oynasa da Trabzonspor, bulduğu golle takım motivasyonunu daha üst seviyelere çıkartacak derken Göztepe alan savunması ile buna fırsat vermedi.

Yani rakip alanda fazla adamla rakibi hata yapmaya zorlayamadı.

Karşılıklı ataklarla Trabzonspor 1-0’lık avantajla soyunma odasına gitti.

İkinci yarı sahada çok daha farklı bir Trabzonspor olacak derken rakip risk alarak ve de kenarları da iyi kullanarak Trabzonspor’u orta alandan çıkmasına uzun süre hatta bir yarım devre izin vermedi.

Ekuban ve de Nwakaeme’nin kaçırdığı üç net gol pozisyonundan sonra sahnede sağdan soldan kenarlardan her dakika başka bir varyasyonla atak geliştiren bir Göztepe vardı.

İnanılmaz bir baskı içerisinde olan Trabzonspor’un ileride top tutacağı futbolcusu olmayınca birde buna orta alandaki oyuncu gurubunun hızlı hareket ederek rakibin ataklarını kesmede hızlı pozisyon üretme becerilerini de sahaya yansıtamadıklarından sıkıntılı bir ikinci devre yaşandı.

Bazen oynanmadan kazanılan maçlar da vardır. Bu maçta da bize rastladı 2-1 de yenilebilirdik 3-1 yenilebilirdik. 3-1 kazanabilirdik.

Uğurcan’ında gününde olması maçın kaderini değiştiren bir etkendi.

Önemli olan galibiyettir lakin takım birlikteliği takım motivasyonu da önemlidir...

Bu üç puanında önemi büyüktür.

İstenilen oyunu onamasına oynayamadık lakin skoru korumayı başardık buda önemli bir faktördür.

Söylemeden geçilmiyor...

Hosseini’nin yeniden takıma monte oluşu da ayrı bir kazanımdır...

Bazen böyle oluyor. Futbolda her zaman olan şey.