13 MAÇTA 9 PUAN KAYBETTİ

İlk yarıda çok kötü performans göstererek küme düşme hattına yaklaşan ancak ikinci yarıdaki çok iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor, G.Birliği ile kendi saha ve seyircisi önünde 0-0 berabere kalmasına rağmen yine de yeniden bu yarının liderliğine yükseldi. İlk 16 haftada 18 puan toplayan Bordo-Mavililer, 13 maçta tam 30 puan toplayarak 29’ncu hafta itibarıyla puanını 48’e yükseltti.

İKİNCİ YARIDA EN BAŞTA

Bordo-Mavililer  bu dönemde kaybettiği 9 puana rağmen ulaştığı nokta önemli bir başarı olarak kabul edildi. Lig lideri Beşiktaş ise 16’ncı haftada 35 puana sahipken, bugün 64 puanda ve 29 puan alabildi. Liderin, Başakşehir’e  3-1 mağlup olması nedeniyle de Trabzonspor ikinci yarıda yeniden liderliğe yükselmiş oldu.

Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe 25 puan toplayarak en başarılılar arasında üçüncü sıraya çıkarken, Başakşehir ve Antalyaspor ise 24’er puanla bu ekibi takip ettiler. Kardemir Karabükspor 20 puan alırken, Kasımpaşa 19 puan, Kayserispor ve Gençlerbirliği de 18’er puana ulaştılar. İkinci yarıda Alanyaspor, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray 16’şar puan, Atiker Konyaspor ve Gaziantepspor, 15’er puan, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor 11’er puan, Adanaspor 10 puan aldı. Bursaspor ise topladığı 8 puanla birlikte ikinci yarının küme düşen takımı olarak ön plana çıktı. Bu ekip ilk yarıda 27 puan almıştı. Ligde küme düşme hattında yer alan Çaykur Rizespor’un olumsuz gidişi de dikkat çekici bulundu.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi