SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzonspor’un yetenekli oyuncusu Berat Özdemir, Riva kampında yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Berat’ın açıklamaları: “Yeni sezon hazırlık kampımız çok güzel bir şekilde devam ediyor. Riva’da kamp yapma fikri çok iyi oldu. İlk defa bir kulüple buradayım. Oyuncu grubu olarak buranın doğasından ve bize sağlanan kolaylıklardan çok memnunuz. Her ne kadar Abdullah hocamız bizi burada gebertse de hocaların isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz.

Çok kaliteli oyuncular aramıza katıldı. Biz onların saha içindeki hırslarını ve bize başarı sağlama isteklerini gördükçe oyuncu grubu olarak çok seviniyoruz. Umarız her şey gönlümüzce olur. Yeni transferlerden Grande’nin (Marek Hamsik) gelişini dört gözle bekliyorum. Ondan öğreneceğim çok şey olacaktır. Emin olun gelsin yanından ayrılmam. Alt yapıdan beri onun çok videosunu izledim. Hamsik ile oynamak bana iyi gelecektir diye düşünüyorum."

REKABETE AÇ İNSANLARIZ
Yeni sezon öncesi takımdaki forma mücadelesi hakkında konuşan Berat, “Futbol takımından öte spor takımıyız. Rekabet ne kadar üst seviyeye çıkarsa başarı da o kadar artar. Biz, rekabete aç insanlarız. Hocamızla konuşurken 50-55 maç planlıyoruz. Her oyuncu bu kadar maçın 90 dakikasında oynayamaz. Bizim tek hedefimiz Trabzonspor’un başarısı. Maç maç bakıp ilerlemek gerekiyor. Hocamız iyi olana formayı verecektir” dedi.

FOTOĞRAFIMI O DUVARA ASMAK İSTİYORUM
Milli takım hedefiyle ilgili soruyan bir soruya Berat şu şekilde cevap verdi: “Bu sene milli formayı alabilmek için her şeyi yapacağım. Milli takımda yeni bir yapılanma var. O forma benim hayalim. Milli takımın tesislerindeyiz ve burada duvarlarda çok oyuncunun fotoğrafı var. Ben de kendi fotoğrafımı oraya asmayı canı gönülden istiyorum.”

AYAKLARIM TİTREYECEKTİR
Trabzonspor’daki ilk sezonunda pandemi nedeniyle taraftarlara karşı oynayamayan ve yeni sezonda taraftarların geri dönecek olması konusunda Berat, “Geçen sezon herkes gibi biz de oyuncu grubu olarak taraftarsız oynadık. Bu bizi etkiledi. Ben en son Gençlerbirliği ile Trabzonspor taraftarının karşısına çıktığımda ayaklarım titremişti. Yine aynı olacaktır. Taraftarlarımızın ilk maçta beni kendilerine çağıracaklarını düşünüyorum. Bu benim için unutulmaz bir anı olur. Onları gururlandırmak için çok çalışacağız” dedi.

İYİ Kİ ALT LİGLERİ GÖRMÜŞÜM
Alt liglerdeki oyunculara da seslenen 23 yaşındaki oyuncu, “Bir genç futbolcunun direkt Süper Lig'de oynamadan önce alt liglerde farkı yaşaması gerekiyor. Ben 2.ligde de 1.ligde oynadım. Şampiyonluklar yaşadım. Ağabeylerimin arkasında bekledim ve formayı geçte olsa aldım. Süper ligle alt ligler arasında çok fark var, uçurum var desem yeridir. İyi ki de birinci ve ikinci ligleri görmüşüm. Oralar da güzel deneyimler” dedi.
 
ŞAMPİYONLUK HARİCİNDEKİ SIRALAMA BAŞARI KABUL  EDİLMEZ
Berat Özdemir, şampiyonluk hedefiyle ilgili de şöyle konuştu: “Büyük konuşmayı sevmiyorum. Ben adım adım gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hocamız dün de bugünde aynı şeyi söyledi. Umarım hedefe sezon sonunda ulaşırız. Yeni transferler de eminim yabancılık çekmiyordur ben geldiğimde hiç yabancılık çekmedim. Biz büyük bir aileyiz. Şu andaki kadroyla birlikte şampiyonluk haricinde gelen sıralama başarı olarak kabullenmez. Biz de bu ağır sorumluluğun altında çalışmalarımızı ona göre değerlendiriyoruz. Bir cümlede Trabzonspor’un adı geçiyorsa hedef vardır, kupa vardır. Sezon sonu şampiyon olursak saçımı bordo-maviye boyatacağım.”

GOLLERİMİ TARAFTARLARA SAKLADIM
Trabzonspor’a gelmeden önce Gençlerbirliği formasıyla daha golcü bir kimliğiyle ön plana çıkan Berat, bordo-mavili formayla geçen sezon gol atamamasıyla ilgili sorulan soruya, “Gollerimi taraftarlara sakladım. Hocam sahada bana ne görev verirse onu yapıyorum. İleriye çıkma derse çıkmam. Sistem ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Pozisyonum farklı, sorumluluğum farklı bundan da memnunum" cevabını verdim.


 

Editör: Haber Merkezi