İKİ BÜYÜK FOBİ GERİDE KALDI

Süper Ligde ilk yarıda adeta yerlerde sürünen ancak ikinci yarıya fırtına gibi başlayan Trabzonspor’un, Osmanlıspor karşısında nasıl bir sonuç elde edeceği merak konusuydu. Bu maçta alınacak bir galibiyet, bir çok ilki de camianın yaşamasına neden olacaktı. Ve 90 dakikası 1-0 Bordo-Mavililerin üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşma camiada yüzlerin gülmesine sebep oldu. Bu maçın kazanılmasıyla birlikte Başkent takımı yeniden Süper Lige çıktıktan ve Osmanlıspor ismini aldıktan sonra ilk kez mağlup edildi. Daha önce oynanan 3 maç da kaybedilmişti. Mustafa Reşit Akçay’a karşı da Akhisar ve OSmanlıspor teknik direktörü olarak oynanan 5 maçta kazanma başarısı gösteremeyen Bordo-Mavili ekip, bu isme karşı da fobisine son vermiş oldu.

BİR HASRETİ 2061, DİĞER HASRETİ 1460 GÜN

Bursaspor’uı 2-1, Kasımpaşaspor’u 1-0 ve Gaziantepspor’u 4-0 yenen Bordo-Mavili ekip, üst üste dördüncü zaferini de elde etmiş oldu. Böylece 1460 gün önce elde ettiği üst üste dört galibiyet hasretine son vermiş oldu. Trabzonspor tam 2 bin 61 gün sonra da deplasmanda üst üste 3 kez kazanamamıştı. Bordo-Mavililer, Bursa ve Kasımpaşa’dan sonra Osmanlı’yı da yenerek zaferlerine bir yenisini daha eklerken, dış saha fobisini de tamamen geride bıraktı. Trabzonspor 12 Ekim 2011 tarihinde Sivasspor’u 3-2 yenerek başladığı dış saha galibiyet serisine 10 Nisan 2011 tarihinde Galatasaray’ı 1-0 yenerek son vermişti. Böylece altın çağı yeniden yakalama noktasına geldi.

FIRTINA 6 MAÇTIR YENİLGİ YÜZÜ GÖRMÜYOR

Trabzonspor, 22 Aralık 2012 tarihinde kendi sahasında Orduspor’u 4-1 mağlup etti. Ardından Manisaspor karşısında da yine evinde 2-1 kazandı. Bu maçtan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 2-0’la geçen Trabzonspor, 15 Ocak 2012’de ise Samsunspor’u evinde 4-0 yenip, 4 maç üst üste kazandı. 21 Ocak 2012’deyse Kardemir Karabükspor’a dış sahada 2-1 yenilerek galibiyet serisine son vermişti. Trabzonspor Osmanlıspor galibiyetiyle birlikte 1460 gün süren ligde dört maç üst üste kazanma özlemini de noktaladı. Bordo-Mavililer ayrıca kupa da dikkate alınınca tam 6 maçtır yenilgi yüzü görmedi. 5 maç kazandı ve 1 kez de berabere kaldı.

AVRUPA İÇİN GÜÇLÜ BİR SES VERDİ

Bilindiği gibi Trabzonspor, kupada Konyaspor’u 1-0 yenmiş, Gümüşhanespor’la da 0-0 berabere kalmıştı. İlk yarıyı 18 puanla 13’üncü sırada tamamlayan Bordo-Mavili ekip, ikinci yarıda aldığı 12 puanla birlikte 30 puana yükseldi. Önceki gün 1-0 yendiği Osmanlıspor ise 27 puanda kaldı. Bu sonuçla birlikte Trabzonspor, Avrupa Kupalarına katılma yolunda dev bir adım attı ve bu noktada daha gür bir ses çıkarma başarısını gösterdi. Karadeniz fırtınası Bursaspor ile oynadığı ve 2-1 kazandığı maçın 40’ıncı dakikasında kalesinde gol görmüştü. Daha sonraki ligde Kasımpaşa, Gaziantep ve Osmanlı, kupada da Konyaspor ve Gümüşhanespor maçları dahil tam 510 dakikadır kalesini gole kapatarak iyi bir savunma takımı özelliği de gösterdi.

Adnan SUNGUR / özel haber

sonnokta gazetesi

Editör: Haber Merkezi