Kaya, mesajında Trabzonspor’un Karadeniz’in ruhunu ve kültürünü futbolla özdeşleştirmesi nedeniyle Türk Futbolunda diğer kulüplerden farklı bir yerinin olduğuna değinerek, “Türk Futbolunda Anadolu Devrimini gerçekleştiren Trabzonspor’umuz zor şartlarda inanç, azim ve mücadeleyle başarıya ulaşmanın simgesi olmuştur. Bu yıl kazanılan şampiyonlukla birlikte oynanan iyi futbol ve iyi yönetim anlayışı bizlere 70’li yılları hatırlatmıştır ve Trabzonspor’umuzun Türk Futbolundaki ikinci Anadolu Devriminin habercisidir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya mesajında şunları söyledi:

“TÜRK FUTBOLUNDA ANADOLU DEVRİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

“2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan, Türk futbolunda Anadolu devrimini gerçekleştiren Trabzonspor’umuzun bugün 55. yaşını büyük gurur, onur ve tutkuyla kutluyoruz.

Yarım asırlık tarihine sığdırdığı şampiyonluklar, kupalar ve Avrupa’nın köklü kulüplerine karşı aldığı galibiyetler ile göğsümüzü kabartan Trabzonspor’umuz; zor şartlar içinde olunsa dahi inanç, azim ve mücadeleyle başarıya ulaşmanın simgesi olmuştur. 2021-2022 sezonunda kazanılan şampiyonluk ve süper kupa bunun en büyük örneğidir. Bu şampiyonluklarla birlikte oynanan iyi futbol ve iyi yönetim anlayışı bizlere 70’li yılları hatırlatmaktadır ve Trabzonspor’umuzun Türk Futbolundaki ikinci Anadolu Devriminin habercisidir.”

“RUHU VE KÜLTÜRÜ OLAN BİR KULÜP”

“Trabzonspor’u diğer kulüplerden farklı kılan özelliği ise ruhu ve kültürü olan yaşayan bir değer olmasıdır. Kemençeden tuluma, horondan kolbastıya, Karadeniz’in şivesini ve hırçın doğasını futbolla özdeşleştiren Trabzonspor, Trabzon’dan Türkiye’ye ve dünyaya yayılan bir “Karadeniz Fırtınası”na dönüşmüştür. Hiç şüphesiz Trabzonspor’umuz, Trabzon’umuza ve Karadeniz Bölgemize değer katan paha biçilemez bir markadır.”

“BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN ÜRÜNÜ”

“Aynı zamanda Trabzonsporluluğun ruhunda birlik, beraberlik ve dayanışma vardır. Amatör liglerde birbirlerine rakip olmalarına rağmen şehrin geleceği için bir araya gelerek Trabzonspor’u kuranlar Trabzon için dayanışma ve birlikte mücadele verme ruhunu ortaya koymuşlardır. Bu ortak mücadele anlayışı bugün siyasilere ve yöneticilere de örnek olmalıdır. Aynı ruhla ve ülkemize, Trabzon’umuza ve Trabzonspor’umuza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.”

“FUTBOLUN ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLISI”

“Trabzonspor’umuz hakkı yense de, kupası verilmese de; zeki, çevik ve ahlaklı sporcularıyla ve yöneticileriyle Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda emin adımlarla yürümeye ve Türk futbolunda adaletin, hakkın, hukukun sağlanması için kararlı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. İşte bu duruşuyla Trabzonspor’umuz sadece Trabzon’un ve Karadeniz’in değil tüm Anadolu’nun takımı olma özelliğini kazanmıştır.”

“ÜYESİ VE TARAFTARI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

“Bu duygu ve düşüncelerle kuruluşunun 55. yıl dönümünde Trabzonspor’umuzun Süper Lig Şampiyonluğunu ve Süper Kupa Şampiyonluğunu bir kez daha kutlayarak, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Bugün aramızda olmayan Trabzonspor’umuzun efsanelerini ve kaybettiğimiz taraftarlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Üyesi olmaktan onur duyduğum camiamıza ve taraftarlarımıza sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi