SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzonspor’un Ziraat Türkiye Kupası 5.tur ilk maçında TFF 1.Lig ekibi Adana Demirspor’a penaltı atışları sonrası elenmesi bordo-mavili futbolseverleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Geçen sezonun kupa şampiyonunun bu sezon kupada yarış dışı kalması sonrasını içine sindiremeyen taraftarlar, yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları ve özellikle de izleme komitesini topa tuttu. Trabzonspor’un Çılgınlar Taraftar Grubu tribün lideri Soner Erçin Saraç da bu konuda açıklama yaparak sert eleştirilerde bulundu.

KİMLİĞİMİZİ UNUTMUŞUZ!
Geçen sezonki Trabzonspor ile bu sezonki Trabzonspor arasında uçurum olduğunu belirten Saraç, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Canımız yanıyor. Ligde kötü gidiyoruz kupadan eleniyoruz. Böyle bir şey olamaz. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın Adana Demirspor maçı sonrası yaptığı açıklamaları da aklım almıyor. Açıkçası beni çok kırdı. ‘Oyuncu kalitesi yüksek iyi bir takıma karşı oynadık’ diyor. Bu ifadeleri nasıl kullanır? Sen Trabzonspor’un hocasının, rakip TFF 1.Lig takımı. Bir alt ligdeki takımı nasıl Trabzonspor’dan üstün görürsün? Gerçekten biz kimliğimizi ve yerimizi unutmuşuz” dedi.

TARAFTAR OLSA BÖYLE OLMAZDI
Erçin Saraç, statta taraftar olmayınca herkesin rahat hareket ettiğini belirterek, “Biz o tribünde olsak hiçbir şey böyle olmazdı. Pandemi sürecinde seyircisiz oynadıkları için hem sahadakiler hem kulübedekiler kendilerini rahat hissediyorlar. Seyircinin ne kadar önemli olduğunu burada bir kez daha görüyoruz. Burada sahadaki takımı her zaman hocanın oynatmadığını ve taraftarların oynattığı net bir şekilde belli oluyor. Pandemi sonrası evimizde oynadığımız 11 maçta 2 kazanmak bunun en basit örneğidir” diye konuştu.

BU OYUNCULARI RÜYALARINDA MI İZLEDİLER?
Bordo-mavili formayı giyen futbolcuları da eleştiren Saraç, “Onların görevi giydikleri formanın hakkını ve aldıkları paranın karşılığını vermektir. Bizleri mutlu etmektir. Ama sahada formanın ağırlığını kaldıramayan futbolcular görüyoruz. Özellikle transfer edilen oyunculara bakıyoruz bunları kim izlemiş de alınmış diyoruz. Trabzonspor’da sıkıntının en büyüğünün izleme komitesinde olduğunu düşünüyorum. Bu futbolcuları rüyalarında mı izlediler. Birileri mi scout ekibini yönlendirdi? Ceplerine bir şey mi girdi? Bunları merak ediyoruz. İyisini kötüsünü bir kenara koyuyorum ama alt yapıdan gelenleri niye yolladınız? Onlar da en azından transfer edilen futbolcular kadar oynardı. Şuan bu takımda forması istenecek oyuncu yok. Formasının peşine gidilecek, alttakilere örnek olacak oyuncu yok. Bence çok geç olmadan, devre arası transfer dönemini beklemeden, aynı hataları tekrar yapmamak için Trabzonspor’da bir şeylerin düzelmesi için ilk neşteri izleme komitesine vurmak gerek” ifadelerini kullandı.

BU ZİHNİYETLERİ İYİ BİLİYORUZ
Saraç, camiadaki seçim çağrısı için de şöyle konuştu: “Seçime gidilse, yönetim istifa etse ne olacak? Biz Trabzon şehrinde yönetici bulamazken başkan mı bulacağız? Mevcut yönetim bu takımı, denizden deryadan batmaktan çıkartmadı mı? Ne oldu şimdi bunlar düzeldi diye mi herkes ayağa kalktı? Biz bu zihniyetleri iyi biliyoruz. Trabzon’da çalışmayıp da Trabzonspor’u yönetecek maddi durumu düzgün olan çok güzel insanlar var. Trabzon’u yönetecek kişiler illa Trabzon’da yaşayacak diye bir şey yok. Öyle bir şey olsa Trabzon’dakiler Trabzon’a katkıda bulunurlar. Bir tanesi fabrika mı açtı ne yaptılar. Bu süreçte dedikodu yapılacağına herkes Trabzonspor için elini taşın altına koymak zorunda.”

HAYIRDIR BEYLER!
Trabzonspor forması giyen yerli oyuncuları eleştiren Saraç, “Giydikleri formanın hakkını vermiyorlar. Sorumluluktan kaçıyorlar. Daha topçu olamamışlar ama takım içinde papaz olmaya başlamışlar. Siz önce topçu olun. Bu kulübün size bir lira borcu yok. Parayı gününde geldiğinde alıyorsunuz. Hepinizin maddi durumu yerinde, dertleri nedir anlamadık. Geçen sezon takımdan üç as oyuncu gitti. Tecrübeli isimler varken yerliler gruplaşma yapamıyordu. Ama şimdi birilerinin buna soyunduğunu gözlemliyoruz. Abdülkadir Ömür takımı mı yönetiyor? Yada yerli futbolcular birbirleri arasında takımı yönetmek için mi mücadele ediyor? Takımda iç savaş mı var? Herkes işini yapsın takım içinde kulis yapmasın” uyarısında bulundu.

BİZİ İDMANA GETİRİN
Erçin Saraç, yönetim ve teknik heyete de seslenerek, “Bir şeylerin düzelmesi için biz de yardımcı olalım. Takım malum nedenden dolayı taraftardan uzak kaldı. Ancak bizleri onlarla buluşturabilirsiniz. İdmana davet edin. Bizi bir görsünler. Öyle 50 metre 100 metre öteden göstermeyin. Bizimle bir diyalog sağlatın bakalım ne oluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi