Trabzonspor Süper Lig'de liderliğini sürdürürken bu başarının ardındaki istatistikler de bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Bordo-mavili ekibin sezon başında Parma'dan transfer ettiği Andreas Cornelius gösterdiği performans ile Süper Lig'deki 33 forveti geride bıraktı. İleri uçta 20.08 ikili mücadele ortalamasıyla oynayan 28 yaşındaki oyuncu 9.06 kazanma ortalaması ile de takımına büyük bir katkı veriyor. Başarılı forvet, bu iki istatistikle de ligdeki 33 santrfor arasında lider durumda.
Trabzonspor'da Andreas Cornelius fırtınası esmeye devam ediyor. 28 yaşındaki golcü oyuncu ligde oynadığı 25 maçta 12 gol atarak takımına skor katkısında bulundu.

Danimarkalı oyuncunun, skor katkısının yanı sıra ileri uçta yaptığı mücadele de Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın oyun sisteminde kilit bir rol oynadı. Comparisonator'un verilerine göre, Cornelius'un savunma performansı şu şekilde:

CORNELIUS ALANYA MAÇINDA ÇOK FARKLIYDI

İleri uçta tam 20.08 ikili mücadele ortalamasıyla oynayan 28 yaşındaki golcü oyuncu 9.06 kazanma ortalaması ile de takımına bu alanda büyük bir katkı veriyor.

Başarılı forvet, bu iki istatistikle de ligdeki 33 santrfor arasında lider durumda. Andreas Cornelius, son oynanan Alanya maçında ileri uçta 21 kez ikili mücadeleye girdi. Bunların 12'sini kazanma başarısı gösterdi.

Editör: Haber Merkezi