İstanbulspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 2022-23 sezonuna iyi bir başlangıç yapan son şampiyon Trabzonspor'da, Danimarkalı golcü oyuncu Andreas Cornelius'un menajerinden transfer açıklaması geldi.

"Arayan Manchester United Futbol Direktörü Matt Judge'ydi"

Facebook resmi sayfasından bir açıklama yapan Per Steffensen, "Ocak 2017 sonunda telefonum çaldı. Arayan Manchester United Futbol Direktörü Matt Judge'ydi. Matt Judge ile tanışmak ve transfer seçeneklerini görüşmek üzere Londra'daki Street'teki evine davet edildim.

Manchester United, Cornelius'u izledi

Manchester United'ın önümüzdeki aylarda (2017) Andreas Cornelis'u yakından takip edeceğini söyledi. Ancak o dönem takımda forma giyen Zlatan Ibrahimovic dizinden ciddi şekilde sakatlandı ve uzun bir süre sahalardan uzak kaldı. Manchester United da transfer stratejisini değiştirdi ve tecrübeli bir forvet aldı.

"Atalanta ile sözleşme imzaladık"

Biz de daha sonra Manchester United yerine İtalya Ligi ekiplerinden Atalanta ile sözleşme imzaladık. Cornelius geçen sezon Trabzonspor ile şampiyon oldu ve takımının en golcü oyuncularından birisydi. 

"Kopenhag ile bir temasımız oldu"

Cornelius'un eski takımı Kopenhag ile oynayacağı karşılaşmayı çok merak ediyorum. Cornelius bugün bir Kopenhag oyuncusu olabilirdi. Geçen yaz Kopenhag ile bir temasımız oldu ancak ücrette anlaşamadık. Danimarka ekibi oyuncunun çok pahalı olduğunu düşündü.

"Club Brugge'den transfer teklifi aldık"

Andreas Cornelius'a başka takımlardan da transfer teklifi geldi. Bu yaz Club Brugge'den transfer teklifi aldık. Ama kulüp oyuncuyu satmaya sıcak bakmadı. 
Parken'de ve Trabzon'daki UEFA Şampiyonlar Ligi basın toplantılarını sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Öte yandan, bu sezon bordo-mavili takımla 2 maçta forma giyen Danimarkalı forvet 3 gol kaydetti. 29 yaşındaki golcü oyuncunun sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor. (Ajansspor)

Editör: Haber Merkezi