Bu sezon Şampiyonlar Ligi için play-off oynayacak olan şampiyon Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde 4 transferi birden açıklayarak transfer sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Yeni bir golcü için de alternatif isimlere yönelen ve görüşmelerini hızlandıran yönetim, istediği oyuncuyu buldu.

Trabzonspor, kiralık olarak forma giydiği Antalyaspor'da başarılı bir sezon geçiren Haji Wright'ı çok istemesine rağmen kırmızı-beyazlıların opsiyonu devreye sokup sokmayacağı konusunda beklemeye geçmişti.

Antalya opsiyon yerine pazarlık yolunu tercih edince bordo-mavililer yeniden düğmeye basmıştı. 24 yaşındaki ABD'li golcünün bonservisini elinde bulunduran Danimarka ekibi SonderjyskE'nin Sportif Direktörü Esben Hansen'in açıklamaları, Fırtına'nın mutlu sona yakın olduğu şeklinde yorumlandı.

Hansen yaptığı açıklamada, Haji Wright'ın satışının yakın olduğunu belirtirken bu takımın Antalyaspor değil Türkiye'nin büyük bir kulübü olacağı vurgusunu yaptı. Danimarka basını, bu kulübün Süper Lig'i şampiyon bitiren Trabzonspor olduğunu iddia etti.

Oyuncu, geçen sezon kırmızı-beyazlı formayla 31 lig maçında 14 gol-2 asistle oynamıştı. Son 10 haftada 9 gol atarken Ömer Şişmanoğlu ve Mevlüt Erdinç'in ardından son 10 yılda Antalya formasını giyen en başarılı golcü olmayı başarmıştı.

Editör: Haber Merkezi