Trabzonspor en büyük zorluğu kulübü Parma ile yaşadı. Parma’nın Atalanta’dan 8.4 milyon Euro bonservis 2 milyon Euro da bonus olmak üzere 10.4 milyon Euro’ya transfer ederken Trabzonspor’dan ilk etapta oyuncunun EURO 2020'de patlama yapma olasılığı olduğu için 8 milyon Euro bonservis bedeli istemişti.

EURO 2020'nin ardından gözler yine forvet transferine çevrildi. Bordo Mavililer Cornelius için Parma'dan fiyatta indirim istedi Parma bu isteğe 7 milyon Euro olarak geri dönüş yaptı. 

Yaklaşık 10 gün süren pazarlıklar sonucunda fiyat önce 6,5’a sonra 5,5’a ardından da 5 milyon Euro’ya düşürüldü. Trabzonspor istediği bonservis bedeline fiyatı indirirken 5 milyon Euro’yu da 5 yıl vade ile ödemek istedi. 

Burada da kıran kırana süren pazarlıklar yine Trabzonspor’un isteği doğrultusunda gerçekleşti ve Cornelius’un bonservis bedeli olan 5 milyon Euro 5 yıla eşit taksitler halinde yayıldı.

Trabzonspor oyuncu ile de anlaştı ve imzayı attırdı.Edinilen bilgilere göre Cornelius ile anlaşma ücreti 1,5 milyon Euro garanti maaş ve kolay bonuslarla 2,2 milyon Euro olduğu gelen bilgiler arasında.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi