Trabzonspor'da Ersun Yanal şampiyonluğun ilacını buldu. ''Ne yapıp edip, ilk golü biz atacağız.'' Çünkü istatistiklere göre bordo-mavililer ilk golü attıkları 14 maçın sadece 1 tanesinde beraber kaldı. 13'ünü kazandı. Hiç yenilmedi.

Trabzonspor, öndeyken 40 puan kazandı. Tam aksi şekilde ilk golü yedikleri 11 maçın sadece 1'ni kazanıp, 1'inde beraber kaldılar ve 9'unu kaybettiler. Yenik duruma düştüklerinde 4 puan alabildiler. 29 puan bıraktılar. Trabzonspor 15 maçında gol yemedi. 11 maçında ise gol atamadı. Bordo-mavililer geride kalan süreçte 26.5 dakika önde oynadı. Yenik oynadığı süre ise 16.3'te kaldı.

Ersun Yanal, hızlı atak işini çözdü

Ersun Yanal, hızlı oynama felsefesini takımına adapte etmeye başladı... Trabzonspor'un bu sezon attığı 34 golün 8'i hızlı atakla geldi. Aynı şekilde yenilen 27 golün 6'sı da hızlı ataktan geldi. Bordo-mavililer köşe vuruşundan 6 gol yerken, penaltıdan 4 gol buldu. Bir serbest vuruş golü atabilen Trabzonspor hiç serbest vuruş organizasyonu golü bulamadı. Bordo-mavililer, attıkları 34 golün 30'unu ayakla sadece 3'ünü kafayla atabildi. Tek bir gol ise gövdeyle geldi.

Editör: Haber Merkezi