Trabzonspor’un Eski Başkanı Sadri Şener, Bordo-Mavili takımın durumunu değerlendirdi. 61saate açıklamalarda bulunan Şener, özellikle transferleri eleştirdi.

Trabzonspor’un mevcut kadrosunu bozduğunu ve bu nedenden ötürü sert düşüş yaşadığını belirten Eski Başkan şöyle konuştu: “Geçen sezon şampiyonluğa oynayan Trabzonspor’un kadrosundan Sosa, Sörloth ve Novak gitti. Sörloth’un 1 yıllık daha kontratı vardı. İstenseydi göndermeyebilirdi. Novak ile Sosa’nın tahmin ediyorum ki parası yüksek geldi. Onların son transferi, son kez para alacaktılar. Ancak bu oyuncular yararlıysa kalmaları için o paraları vereceksin. Trabzonspor’un bu kararı vermesi gerekiyor. Para mı? Şampiyonluk mu? Hangisini istiyoruz? İkisi birden olmuyor. Şampiyonlar ligi için şampiyonluk gerekiyor. Satmadan yapabilir miydin? Yerine aldığın oyuncular gidenleri aratırsa bu hale düşersin.”

MENAJERLERE DİKKAT
Transferde menajerlerin etkili rol oynadığının altını çizen Şener “Yeni transferleri kim yaptı? Burada menajerler devreye giriyor. Bu oyuncular eskiden takip ediliyor muydu? Niye yaptılar bilemiyoruz. Hangi hoca bu oyuncuların transferlerini istedi? Bunların cevapları önemli. Şimdi bambaşka bir sorun daha doğdu; bu oyuncuların gönderilmesi. Ayrı bir zarar da oradan ortaya çıkacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi