Yemeksepeti işçilerinin 5 bin 500 lira net maaş ve iş güvencesi talebiyle başlattığı direniş devam ederken, kuryeler kendilerine “nankör” diyen Yemeksepeti Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde Nakliyat-İş yöneticileri ve kuryeler basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında işçiler “Nankör sensin Nevzat Aydın” yazılı pankart açtı.

Açıklamanın ardından, Aydın hakkında, “İş ve çalışma hürriyetini tahdit”, “tehdit”, “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından dilekçeler savcılığa verildi.

Basın açıklamasında konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Nevzat Aydın’a seslenerek “Sen binlerce motokuryeye ne iyilik yapmışsın. Motokuryeler seni sıfırdan piyasa değeri 6-7 milyar liralık bir şirket haline getirmiş. Sen kuryelere neyi reva görüyorsun. Açlık dayatıyorsun, sefalet ücreti olan asgari ücretle çalışmaya mahkum etmek istiyorsun” dedi. Küçükosmanoğlu, suç duyurularının diğer illerde de devam edeceğini ekleyerek, “Türk Ceza Kanunu’nun 117. ve 118. maddesine göre suç duyurusu yapılacaktır. Bir tarafta hakaret bir tarafta işten atma tehditi vardır” dedi.

Editör: Haber Merkezi