Maddi zorluklar çeken Eskişehirspor Kulübü, transfer tahtasını açabilmek için borcu olduğu Trabzonspor Kulübü'ne resmi yazı yollayarak imza istedi. Bordo-mavili yönetim gelen bu talebi reddetti. Eskişehirspor başkanı Mehmet Şimşek, Trabzonspor'un aldığı bu kararı eleştirdi. Şimşek, "İntikam sözleri ortada dolaşıyor. Gidin başkasından intikam alın. Bize bedava gelmek isteyen oyuncuları bile alamıyoruz" dedi.

"Kulüpler Birliği başkanı kulüplere sahip çıkmalı"

Ahmet Ağaoğlu'nun tutumunu eleştiren Şimşek, "Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği Başkanı ve kulüpleri koruması gerek. Yakın bir zamanda, 'Anadolu takımlarını korumalıyız' diye açıklama yaptı. Biz de bu sözlerinin ardından Ahmet Ağaoğlu'nun bizim başvurumuza olumlu yanıt verebileceğini düşünmüştük. Bu olumsuz yanıtın altına bir art niyet var. Sürekli olarak 2011 yılından bahsediliyor. Bizim 2011 yılıyla ne alakamız var. O zaman yönetici olan kişiler şu anda kulübün önünden bile geçmiyorlar. Biz yönetimi devralırken 45 gün boyuncu yönetim kurulunu oluşturacak ekip bulamadık. Biz göreve forma yere düşmesin diye geldik." Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği başkanı ve anadolu kulüplerine sahip çıkmalı" sözlerine yer verdi.

"Bedavaya oyuncu bile alamıyoruz"

"Bizim paramız yok ve maalesef ödeme yapamıyoruz. Biz Trabzonspor'a borcumuzu ödemeyiz demiyoruz. Borçlar baki kalsın ve bizim transfer yapmamızın önünü tıkamasınlar. Zaten parayla transfer yapacak durumda değiliz. Eskişehirspor formasına gönül vermiş ve diğer takımlarda forma şansı bulamayan futbolcular var. Onları transfer ederek kulübümüze eski başarılarına çıkartmak istiyoruz."

"17 yaşında ilk kez uçağa binen oyuncuyla deplasmana gidiyoruz"

"Herhalde bizi diğer kulüp yöneticileri gibi düşünüyorlar. Biz takımı ayakta tutmaya çalışan 15 kişilik gönüllüleriz ve normal vatandaştan farkımız yok. Bizi Eskişehir'in zenginlerinden falan zannediyorlar sanırım. Şu durumda 18 tane oyuncumuz var ve hepsi altyapıdan yetişen çocuklar. Biz maçlara ilk defa uçağa binmiş 16-17 yaşında çocuklarla gitmek zorunda kalıyoruz."

"Kampanyadan sadece 300 bin toplandı"

"Trabzonspor'a 400 bin euro ödememiz lazım. Bunun için kampanya düzenledik biliyorsunuz ama kampanya istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Eskişehirspor'un eski yöneticileri şehri küstürmüşler ve bu sebeple kimse takımına sahip çıkmıyor. Kampanyadan sadece 300 bin toplandı. Bizim tek amacımız kulübümüz maçlara çıksın. Sağda solda intikam alındığı yazılıyor. Neyin intikamını aldıklarına anlam veremiyorum gerçekten. Geçmişi anlatıp duruyorlar. Resmen 'Vurun abalıya' yapıyorlar. Gidin başkasından intikam alın, bizden niye alıyorsunuz."

Editör: Haber Merkezi