Merkez Hakem Kurulu, Trabzonspor’un Süper Lig’in 22. haftasında oynayacağı GZT Giresunspor maçını Alper Ulusoy’un yöneteceğini duyurması ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Ligde en yakın rakibine 11 puan fark atan Trabzonspor’u başka türlü durduramayacaklarını anlayan ve kirli amaç peşinde koşanlar yine en kolay yolu seçtiğini bu hamlesiyle ortaya koydu. Daha önce yönettiği Trabzonspor maçlarında verdiği yanlı kararlar hafızalardayken ve son iki sezondur bordo-mavililerin maçına verilmeyen Ulusoy’un yarın akşam iki komşu takımın maçına atanması tepki çekti.

Ulusoy’un bu maça atanması sonrası “Trabzonspor’a operasyon başladı” yorumlarını yaptırdı.

Son oynanan Sivasspor maçında hakem Mete Kalkavan’ın kıyımına uğrayan bordo-mavili camiada tüm gözler yarın akşam Ulusoy’un üzerinde olacak. Ulusoy en son 26 Şubat 2019'da Trabzonspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor'a elendiği maçı yönetmişti. Bordo-mavili taraftarlar bu atama sonrası “Önce Mete Kalkavan şimdi de Alper Ulusoy. Eyyamcılar yine görev başında. Uzun süredir Trabzonspor maçlarına verilmeyen hakemler bir bir maçlara atanmaya başladılar. Yine bir şeyler döndüğü aşikar” yorumlarını yaptılar.

Ulusoy’un Trabzonspor maçlarındaki bazı vukuatları şunlar:

30.08.2015'te Trabzonspor- Akhisar maçının 17. dakikasında kaleci Lukac, ceza sahası içinde Yusuf Erdoğan'ı indirdi. Ulusoy bu pozisyona devam kararı verirken 54'te Ahmet Cebe'nin kendini yere attığı pozisyonda ise hatalı bir şekilde penaltı düdüğü çalmıştı.

1.11.2017 tarihinde Trabzon'da oynanan Antalyaspor maçında bir pozisyon sırasında kaleci Ferhat Kaplan topu elinden kaçırdı ve Yusuf Erdoğan da boşta kalan topu ağlara gönderdi. Ancak Alper Ulusoy golü geçersiz saydı.

Aynı karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında yaşanan pozisyonda Mustafa Akbaş, Antalyasporlu oyuncuya ceza sahasına girmeden müdahale etti. Futbolcu yerde kalırken Ulusoy önce faul verdi ama çizgi hakeminin uyarması sonucu Antalyaspor lehine penaltı kararı verdi.

Editör: Haber Merkezi