Trabzonspor’un Süper Lig’in 27. haftasında oynayacağı Fenerbahçe maçını Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Erdinç Sezertam yapacak.

Müsabakada dördüncü hakem olarak ise Ali Şansalan görevlendirildi. Yaşar Kemal Uğurlu bu maçla birlikte Süper Lig’de en çok Trabzonspor’un maçını yönetmiş olacak.

Daha önce 22 kez bordo-mavililerin maçını yönetin Uğurlu ile Trabzonspor, 13 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet elde etti. Yaşar Kemal Uğurlu’nun derbi maça atanması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Uğurlu geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor’un birçok maçında puan kaybetmesine neden olan kararlar vermişti. Ayrıca Uğurlu ve yardımcısı Erdinç Sezertam isimlerinin derbi maça baskıyla atandığı yönünde sosyal medyadan paylaşımlar yapılması dikkat çekti.

‘FİLALİGS’ isimli bir hesaptan “Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasına Yaşar Kemal Uğurlu ve Erdinç Sezertam isimlerinin ‘baskıyla’ atandığı doğru mudur? Doğruysa MHK’ye baskı yapan kimdir? Göreceğiz...” şeklindeki paylaşımı hakemler TFF’den açıklanmadan bir gün önce yapması kafaları karıştırdı.

Editör: Haber Merkezi