İLK YARIDA TAKIMLA İLGİLENMEDİ

Trabzonspor geçen sezonun ikinci yarısında ve bu sezonun ilk yarıda çok kötü performans sergiledi. Yapılan hiçbir transfer kötü gidişe çözüm olmadı. Yönetimin özellikle Trabzon kanadı futbol takımıyla çok haşır neşir edilmedi. Hem Teknik Direktör Ersun Yanal, hem de futbolcularla daha çok İstanbul kanadı temsilcileri içli dışlı oldu. Kendini dışlanmış hisseden başta Ahmet Çubukçu olmak üzere, Trabzon kanadı yöneticileri de durumu seyretmekle yetindi. Fakat Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’ın kenara çekilmesiyle birlikte Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Başkan Muharrem Usta ile görüşerek, “Sayın Başkan, bırakın futbol takımıyla da ben yakından ilgileneyim. Transferler konusunda da söz sahibi olayım” dedi. Hatta bu düşüncesini dayattı…

KAMPA GİTTİ, GECE GÜNDÜZ DEMEDİ ÇALIŞTI

Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Başkan Muharrem Usta’dan da gerekli onayı aldıktan sonra kolları sıvadı. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen ile birlikte Antalya kampında takımı bir dakika bile yalnız bırakmadı. Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolcularla sürekli bir arada oldu. Sorunlarını paylaştı, sıkıntıları gidermek için elinden geleni yaptı. Sıcak bir ortam hazırlanmasını sağladı. Bu arada sakat futbolcu Martin Cacares’in mutlak transferini engelledi. Adeta Başkan Usta’ya tek başına direndi ve kulübün yıllık 3 milyon Euro civarında bir zararını önledi. Ahmet Çubukçu’nun bu başarısı özgüvenini daha da artırdı, oyuncuların da sırdaşı haline geldi.

TAKIMDA ADALET DUYGUSUNU SAĞLADI

Çubukçu, takım Trabzon’a döndükten sonra da adeta tesislerde yattı kalktı. Ersun Yanal’ın kendini yalnız hissetmesinin önüne geçerken, onu zaman zaman sosyal hayatın içine de sokma çabası gösterdi. Futbolcularla sık sık bir araya gelen Ahmet Çubukçu, Bursaspor maçıyla başlayarak prim sistemi koydurdu. Futbolcuların, Akyazı Stadı açılış maçı için talep ettiği biletlerin verilmek istenmemesine direndi ve oyuncuların moral motivasyonunun bozulmasının önüne geçti. Bunun yanında ödemelerin zamanında yapılması için özel gayret gösterdi. Futbolcular arasındaki ayrımı da önleyip, adalet duygusunu yerleştirmeye çalıştı.

H.AVNİ AKER’İN ÖNÜNDE SU SATARAK BÜYÜDÜ

Trabzonspor’un ikinci yarıda elde ettiği başarılı sonuçlarda yeni transferlerin kalitesinin önceki transferlere göre daha üst seviyede olmasının etkisi kadar, takımı aile havasına sokan, oyuncuların sorunlarını çözen Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun da etkili olduğunun altı çizildi. Çubukçu ise, “Ben önce çocukluğumda stat önünde su, kola sattım. Tribünlerde en ateşli taraftarı oldum. Gitmediğim deplasman kalmadı. Bu kulübün yönetim kurulu üyeliğini yaptım. Hiç gocunmadan ve para almadan doktorluğunu da yaptım. Şimdi de asbaşkanıyım ve tabii ki görevimiz takımın moral motivasyonunu en üst seviyede tutmaktır” şeklinde konuştu.

Adnan SUNGUR / özel haber

SONNOKTA GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi