Milli ara sonrasında Süper Lig'in 9. haftasında derbi heyecanı yaşanıyor. Ligde 1. sırada yer alan Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'a konuk oluyor. Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen Gökdeniz Karadeniz açıklamalarda bulundu.

İşte efsane futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in yaptığı açıklamalar;

'BAKASETAS'TAN BU KADARINI BEKLEMİYORDUM'
'Trabzospor'un şampiyonlukta çok büyük iddiası var bu sene. iyi bir kadro kurdular ve sezona iyi başladılar. Bence şampiyonlukta en güçlü aday. üzerine devre arasında bir iki takviyeyle daha koyarlarsa o özlenen şampiyonluğa ulaşabileceklerini düşünüyorum bu sene. Bakasetas, Trabzonspor'a çok büyük katkı verdi ve vermeye de devam edecek bence. Çok profesyonel. Orta sahada organizeyi iyi sağlıyor hemde attığı gollerle ekstra katkı sağladı. Trabzonspor'da Hamsik ile beraber lider rolüne geçti. İyi bir liderlik yapıyor şu anda. Benim bile aslında bu kadar beklediğim bir performans değildi Bakasetas'tan. Ancak şehre ve takıma çok iyi uyum sağladı. Umarım böyle devam eder ve Trabzonspor'a daha çok katkı vermeye çalışır.

'CORNELIUS'TAN SÖRLOTH ÇIKMAZ'
Cornelius ile Sörloth'un oyun tarzları birbirine benzese de, Sörloth biraz daha çabuktu ve gol vuruşları daha iyiydi bence. Sörloth etkisini yaratır mı derseniz biraz zor. Ancak henüz yeni. Biraz belki de şehre, arkadaşlara ve takıma alışması gerekiyor. Biraz daha zamana ihtiyacı olabilir ama bence bir Sörloth olamaz.

'TÜRKİYE'NİN EN YETENEKLİLERİNDEN BİRİ'
Abdülkadir bana göre Trabzonspor'un son zamanlarda yetiştirdiği en yetenekli isimlerden bir tanesi. Hem de baktığımızda Türkiye'de en yetenekli gençlerden biri. Bir sakatlık geçirdi, o sakatlıktan sonra toparlanma süreci var. Bu biraz zaman alabilir. Bu tip oyuncular moralle oynayabilen ve yeteneklerini üst seviyeye çıkartan oyuncular. Her an her şeyi değiştirme kapasitesi olan oyuncular.

'1-2 SENE SONRA DİREKT AVRUPA'YA'
Bu oyuncu tipleri çok zor yetişiyor. Bence bu sene iyi bir performans sergilerse, önümüzdeki yıl çok rahat Avrupa'ya gidebilecek bir oyun yapısına sahip. Abdülkadir için şöyle diyebilirim henüz genç, kendini hem fizik hem teknik olarak geliştirip artık 1-2 sene sonra hedefini direkt Avrupa'ya yönlendirmesi gereken bir oyuncu.

'TRABZONSPOR DERBİDE ÖNDE'
İki güçlü ve iki favori ekip. Trabzonspor kendi sahasında oynuyor bu bir avantaj. Ancak benim için asıl avantajlı kısmı Trabzonspor hücuma daha hızlı çıkıyor. Atağı daha hızlı sonlandırabiliyor. Fenerbahçe'ye göre daha hızlı oynuyorlar. Bu, Trabzonspor'u bir iki adım daha öne geçirebilir. Ancak dediğimiz gibi derbi. Derbilerde favori olan takımların maç kaybettiğini de gördük zaman zaman. Favori çok önemli değil bence. O gün kendini iyi hazırlayan, iyi motive olan ve daha çok isteyen maçı kazanacaktır. Ancak Trabzonspor dediğim gibi bir iki adım daha önde.

'UĞURCAN VE ALTAY'I İZLEYİP KEYİF ALMALIYIZ'
Uğurcan ve Altay genç ve ikisi de çok iyi olan kaleciler. İkisi de çok büyük takımların kalecisi. Milli takımda da tatlı bir rekabetleri vardır. Onlar bence bu milli takımdan dolayı yapılan tartışmalara gülüyorlardır. Bence çok yersiz bir tartışma. Derbide ikisine de çok iş düşecek. Türkiye çok iyi kalecilere sahip. Bu oyuncuların ikisini izlemekte keyif veriyor. İzleyip keyif almak yerine, bu tip tartışmalara girmek çok gereksiz bence.

'NWAKAEME FAKTÖRÜ ÖN PLANDA'
Trabzonspor'un hızlı olması Fenerbahçe'nin defansını zorlar mı o anki taktik anlayışa bağlı bu. Pereira çok farklı bir taktikle de oynayabilir. 3'lü oynayabilir ama farklı bir sisteme de geçebilir. 3'lü sistem oynamak yavaş oynamak değildir zaten 3'lü sistemde de çok hızlı oynanabiliyor. Ancak 3'lü sistem bazı takımların oynadığı 4'lü sisteme biraz ters gelebiliyor. Trabzonspor'a ters gelir mi gelmez mi bunu birlikte izleyip göreceğiz. Ancak Trabzonspor'un özellikle kenardan yapacağı ataklara Fenerbahçe'nin nasıl tepki verebileceğini ben de düşünüyorum. Biraz zorlanabilir Fenerbahçe'nin defansı Trabzonspor'un özellikle Nwakaeme kenarından gelecek ataklara karşı.

Milliyet

Editör: Haber Merkezi