Trabzonspor’un Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, gündem belirleyecek açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili kulübün Aralık ayında yapacağı seçimli olağan genel kurulu öncesi camianın dinamiklerinin bir çalışma içerisinde olduğunun ileri sürülmesi ve kendisinin başkan adaylığı için hazırlandığı söylemlerine cevap veren Hacısalihoğlu, Ahmet Ağaoğlu yönetimini eleştirirken Trabzonspor’un bu sezon başarılı olamadığının vurguladı.

Hacısalihoğlu, “Trabzonspor için 4. sırada yer almak başarı değildir. Trabzonspor 2. sırada yer aldığında daha fazla tenkit almıştı. Borç iki katına çıkmış. Şampiyonluk hedefleyen bir takım için başarı olarak kabul edilemez. Başkan yüzde 90 başarı sağlandı dedi, devre arasında 3 oyuncu alındı. Yine de 4. sırada olduk. Onlar olmasaydı ne olacak? Başarılı bir sezon geçmedi. Abdullah Avcı, Trabzon'a uyum sağladı. Hoca ile ilgili sorun yok” ifadelerini kullandı.

Tek başıma karar veremem
Başkan adayı olacak mısınız? sorusuna Hacısalihoğlu şöyle yanıt verdi: “Ahmet Ağaoğlu varsa sen olmazsın diyorlar. Öyle bir şey yok. Gayet tabi olabilirim. Ama buna ben tek başıma karar veremem. Olur muyum olmaz mıyım, ihtiyaç var mı, ben buna tek başıma da karar vermem. İhtiyaç olur ve camiadan illa sen olacaksın denirse ancak o zaman aday oluruz.” Hacısalihoğlu, bu açıklamasıyla aday olabileceğinin de sinyalini verdi.

Planlama yanlış
Hacısalihoğlu, Trabzonspor'da planlama konusunda problemler yaşandığını da belirterek, Gervinho ve Peres transferi üzerinden yönetime göndermede bulundu. Bordo-mavili kulübün Eski Asbaşkanı, “İmza parası diye 5-10 senedir uygulanan konu var. Bu da bir bonservistir. Bunu maliyete katmak gerekiyor. Yüksek rakamlar böyle oluyor. Planlama ve programda aksaklıklar var. Hadiseler ayaküstü değerlendiriliyor gibi görünüyor. Başkan geldikten sonra alınan oyuncu sayısı 20'nin üstünde” dedi.

Editör: Haber Merkezi