CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen Trabzonspor yönetimine çağrıda bulunarak biran önce kongre kararı almaları gerektiğini ifade etti. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Bordo-Mavili kulübe yakışır bir başkan olmadığını dile getiren Pekşen, “Kulübün hali takımın haline yansımış. Kulübün başkanı maalesef bu büyüklüğü yönetebilecek bir saygınlık inşa edemedi. Geçen yıl covid-19 başladığında Türkiye’de herkes liglerin tatil edilmesini gerektiğini dile getirmişti. Ancak Ahmet Ağaoğlu mikrofonlara yaptığı, “Biz ligleri tatil edersek boşanma davaları patlar”espirisi toplumun vicdanında derin yaralar açtı.

ÇOK AĞIR TRANVA YARATTI
En önce yapması gereken özür dilemekti. İnsanlar can havliyle ne yapacağının çarelerini ararken yaptığı laubalilik koca Trabzonspor başkanına yakışmadı. Bu espri toplumun her kanadında çok ağır travma yarattı. İnsanlar can derdinde bizim ki laubalilik peşinde. Türkiye’de aile içinde kavgalar çıkarmış. Sanane, senin işin mi bu. Bence Ahmet Ağaoğlu o esprinin altında kalmıştır. O demeçten sonra Trabzonspor severler bu arkadaşı Trabzonspor başkanlığına reva görmedi. Artık bırakmalı. Hiç kimse Trabzon kulübünden büyük değildir. Yaptıklarına teşekkür ediyoruz. Yapamadıklarına da daha fazla tahammül edemeyeceğiz.”

TRABZON’A HİÇ YAKIŞMIYORLAR
“Trabzonspor hiçbir zaman sahipsiz kalmaz” diyen Pekşen, “Bugünde kalmaz , yarında kalmaz. Yeter ki Trabzonspor gibi yönetilsin. Biz alt lige de düşebiliriz. Ama Trabzonsporluluk ruhunu hiç bir zaman kaybetmeyiz. Trabzon’a gelen takım ve hakemlerin tamamı Trabzonspor’u gıpta ile izlerdi. Bu Trabzonspor’un sahadaki başarısı değildi, bu kulübün temsili saygınlığıydı. İnsanlar Trabzon’a geldikleri zaman bir uygar dünya kentine gelmiş olmanın hazzını yaşarlardı. Centilmence ağırlanırlardı. Örnek davranışlarla Trabzon’dan uğurlanırlardı. Geçmişte Trabzonspor böyle yönetilirdi. Maalesef şimdi ki yönetime bakarmısınız. Bu kadar laubali bir yönetim Trabzon’a hiç yakışmıyor” dedi.

HEPİMİZ SUÇLUYUZ!
Trabzonspor ivedilikle kongreye gitmesi gerektiğini savunan Pekşen, “ Sahada teknik direktöründen futbolcusuna kadar bir halka içinde hepsini sorumlu tutacağız ama yönetimin başarısızlıkta payı olmayacak. Bu hangi akla sığar. Böyle bir dünya yok. Herkes üzerine düşen payı almalı. Gelinen noktada hiç kimse kendini soyutlamasın. Bu durumda hepimizin payı var. Şehirdeki restoranından kasabına, dolmuşçusuna, Tribünden sahaya taş atan küfür eden taraftarına, üyelere kadar.

ASLAN PAYI YÖNETİMİN
Ancak en önemlisi idmana çıkıp doğru dürüst antrenmanda gereğini yapmayan, sahada zafiyet gösteren milyonlara imza atan futbolcusu, kenarda oturup yapması gerekenleri beceremeyen teknik heyetten masörüne malzemecisi ve yönetemeyen yöneticilerine kadar hepimiz bu sonuçların sorumlusuyuz. Trabzonspor’un bu hale gelmesinde hepimizin payı var. Fakat aslan payı mevcut yönetimindir. Bu gerçekle de yüzleşmeleri gerekiyor.”

KARAMAN’I YEDİLER!
Trabzonspor yönetimini en büyük hatalarından birinin Ünal Karaman ile yollarını ayırmak olduğunu belirten Pekşen, “Karaman’ın bir kere gönderilmesi büyük bir hataydı. Karaman’ın aldığı bir risk alın teri emek vardı. Oyuncular arasında kurduğu güçlü bir bağ vardı. İyi işlerde başardı. Ünal Karaman’ın ayrılması öncesindeki söylemlerini tabii ki doğru bulmuyorum ancak onu bu raddeye getiren perde arkasındaki olaylara bakmak lazım. Bir kere yönetim ile karaman arasında yaşanan olayları kendi içerisinde yönetim çözüme kavuşturabilirdi.

Bu kabiliyette yöneticiler olması gerekirdi. Ancak bu yolu seçmeyi uygun görmediler. Ünal Karaman’ın mikrofonlara bunu söyler hale gelmesinin nedeni nedir. Ben Ünal’ı tanırım. Karaman ahlaklı, erdemli saygılı saygın bir adam. Bırakın spor adamlığını bir kenara insani ve sosyal ilişkilerinde iyi bir insan. O Ünal Karaman ne oldu da o patlama anını yaşadı. Ünal hiç mikrofonlara konuşmazdı. Sessiz sakin işini düzgün yapmaya çalışan bir insandı. Ne oldu da Ünal patladı. Kulüp yöneticiliği krizi iyi yönetmeye bilenlerin işidir. Bunu yapamıyorsanız orada durmayacaksınız.

VİCDAN KATLİAMINDA SESSİZ KALDILAR
“Geçen sezon Trabzonspor’un sahada kazandığı başarıların nasıl masada elinden alındığına şahit olduk” diyen Haluk Pekşen, “Sahadaki başarısı masa başı oyunlarıyla elinden alındığında Türkiye’deki vicdan sahibi insanlar ayağa kalktı. Hepimizin geçmişte kızdığı Erman Toroğlu bile ekranlarda Trabzonspor’a resmen katliam yapıldığını o bile ifade etti. Yani toplumun vicdanı patladı. Ama Trabzonspor yöneticileri bu vicdan katliamında sessiz kaldılar” dedi.

YÖNETİME İNANÇLARI YOK
“Herkes geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor olduğunu biliyor. Ancak Trabzonspor’un başarısı için sahada terini akıtan, sağlığını ortaya koyan futbolcuların yönetime inancı kalmadı. Biz sahada alın terimizi döktüğümüzde hakkımızı yedirmeyecek yönetim yok inancına sahipler. Artık biliyorlar ki hakem gelir bizim elimizden maçı ve şampiyonluğu alır. Biz ağızımızla kuş tutsak da istediğimizi alamayız. Sörloth’un açıklamaları çok doğru bir tespitti. Ne dedi Norveçli futbolcu, “Biz orada futbol oynarken sahada akıttığımız terinin karşılığı değil, maalesef birileri uzaktan kumandayla ligi belirledi. Bu yanlış mı? Hayır. Tribünlerde buna mahkum oldu. Tribünler bakıyor ki maalesef Trabzonspor futbolcusu sahada ölümüne mücadele etse masa başında birilerinin tezgahladığı sonuçlarla ligler belirleniyor. Bunlara direnen takımda ortada yok” dedi.

TRABZONSPOR RUHUNU KAYBETTİLER
Trabzonspor efsanesini temelinde Anadolu devrimi yattığını söyleyen Haluk Pekşen, “ Kimseye boyun eğmeden , muhtaç olmadan ve kimsenin üstünlüğü kabul etmeden sonuna kadar alnının terine direnip kazanma mücadelesi vardı. Faroz’da beton sahanın üzerine çıkan o gençlerin ruhu Trabzonspor devriminin ruhuydu. Onu kaybettiler” diye konuştu.

SIRTINI TARAFTARA DAYAMAZSAN BEDEL ÖDERSİN
Türkiye’de Geçen sezon Başakşehir’in şampiyon olmasına rağmen kimseden saygı görmediği bir gerçek değil mi” diyen Pekşen, “Türkiye’de herhangi bir kişi gerçek şampiyon Başakşehir’dir diye onu alkışladığına tanık oldunuz mu? Geçen sezon Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı ve Beşiktaşlısı bile şampiyonluğu hak eden takım Trabzonspor’dur diyordu. Ama öyle bir tezgah kuruldu ki şampiyonluk Trabzonspor’un elinden masada alındı yönetimin çıkıp yaslanması gereken yer taraftardı ve ona sırtını dayayamadı. Başkan Ağaoğlu geçen sezon, “Taraftarlarımız size sesleniyorum. Masa başı oyunlarıyla şampiyonluğumuz elimizden alındığını görüyorsunuz ne yapmamız gerektiğine siz karar verin” bir açıklama yapmış olsaydı Trabzonspor şampiyondu. Bugün o efsane devam ediyordu. O tarihi fırsatı elinin tersiyle itti. Onun bedelini ödüyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi